Транспорт

Wizz Air стартира полети от и до Пловдив от днес

   
Wizz Air стартира полети от и до Пловдив от днес

От днес Wizz Air, най-бързоразвиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, стартира директни полети от и до Пловдив. Първите три дестинации, които авиокомпанията ще предложи на местните жители и туристи, са Лондон, Дортмунд и Меминген, като лондонският маршрут е активен от днес. Останалите две нови услуги на WIZZ ще се извършват от 6 ноември, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 28.99 лв.* Всички полети на превозвача се извършват при засилени хигиенни мерки.

Най-новите маршрути на Wizz Air от Пловдив са идеалният избор за ваканция, особено за незабравима коледна такава. От коледни базари и празничен шопинг до зимни пързалки и празнични събития, в Лондон има изобилие вълшебни неща за правене на Коледа през 2021 г. А ако сте фен на величествената архитектура, мултикултурните преживявания или парти туризма, Лондон ще ви очарова и в това отношение. От друга страна, макар германската перла Дортмунд да е популярна най-вече със силния си футболен отбор и бирата, а град Меминген със своята римска архитектура, и двете дестинации си заслужават да бъдат посетени, особено в разгара на празничния сезон, когато те оживяват с приказен коледен дух и аромат на греяно червено вино.

Когато и да решат пътниците да резервират полет от и до Пловдив, Wizz Air любезно им напомня да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пасажерите и екипажа. За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си и туристическия застрахователен пакет на авиокомпанията, който покрива Covid-19**. По този начин пътниците могат да бъдат сигурни, че ако обстоятелствата се променят или просто искат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, ще могат да направят нова резервация за нов полет на WIZZ по свой избор. Възползването от тези услуги, които са допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Wizz Air също така призовава пасажерите да проверяват редовно официалните институционални уебсайтове на страната, до която ще летят, за да се запознаят с най-актуалната информация, да проверят здравни документи, които се приемат, и всички приложими изисквания за пътуване. Тъй като условията за влизане варират от държава в държава, авиокомпанията полага постоянни усилия, за да улесни пътниците в запознаването със съответните правила за пътуване до желаната дестинация, като непрекъснато подобрява своята Карта за планиране на пътувания. Цветно кодираната карта, която вече е достъпна за използване и на мобилни устройства, се актуализира автоматично ежедневно и включва контролен списък със специфични за всяка държава изисквания за тестване, карантина и сертификати за ваксина.

Пламен Спасов, изпълнителен директор на Летище Пловдив, сподели: „Изключително сме щастливи да посрещнем Wizz Air на Летище Пловдив, като с това поставяме началото на едно дългогодишно партньорство. Със стартирането на зимното разписание 2021/2022 и сътрудничеството ни с Wizz Air полетите по международни редовни линии се увеличават от 3 на 12 седмично, а обслужваните дестинации от 1 на 5. В оперативно отношение Летище Пловдив е в пълна експлоатационна готовност и полетите ще се обслужват в съответствие с авационните стандарти.“

Андраш Радо, старши мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: „Щастливи сме да стартираме полети от още един красив български град. Въпреки трудните времена, нашият ангажимент към местния пазар остава силен и сме решени да продължим да предлагаме нови интересни и безопасни възможности за пътуване на българските пътници. Бихме искали да благодарим на Летище Пловдив за доброто сътрудничество. Убедени сме, че нашите нови полети, супер атрактивни цени и засилени мерки за безопасност ще допринесат и за развитието на местния туристически сектор. Нашият приятелски настроен екипаж с нетърпение очаква първите пловдивски пътници на борда на Wizz Air.“

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ ПЛОВДИВ

 

МАРШРУТ ДНИ ЦЕНИ ОТ* НАЧАЛО
ПЛОВДИВ – ЛОНДОН Понеделник, сряда, петък 28.99 лв. 3 ноември 2021 г.
ПЛОВДИВ – ДОРТМУНД Вторник, събота 28.99 лв. 6 ноември 2021 г.
ПЛОВДИЕ – МЕМИНГЕН Вторник, събота 28.99 лв. 6 ноември 2021 г.


*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.
**Прилагат се условия и изключения.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати