Новини Хотели

Компанията на Валентин Златев потвърди за инвестициите в Танзания

   
Компанията на Валентин Златев потвърди за инвестициите в Танзания
Валентин Златев и Николина Ангелкова са се срещнали с министъра на природните ресурси и туризъм на Танзания д-р Дамас Ндумбаро

Компанията „Тера Тур Сервиз” потвърди намерението си за инвестиции в Танзания, съобщиха от нея. Тя е собственост на "Агрохолд" АД, което дружество е на Васил Златев, баща на бившия генерален директор на „Лукойл България“ Валентин Златев. Компанията „Тера Тур Сервиз” е един от големите инвеститори в туристическия сектор у нас и оперира хотели под брандовете RIU, TUI, Hyatt. Също така обмисля различни възможности за развитие на своята дейност в чужбина.  В тази връзка „Тера Тур Сервиз” участва в международни форуми и прояви, както и разглежда интересни места за инвестиции, включително Танзания, обясниха от фирмата. Там представители на компанията участваха в срещи с ръководителите на Африканския съвет по туризъм, Международната конференция по туризъм и инвестиции, както и с официални лица от страната.

На част от тези прояви присъства и г-жа Николина Ангелкова, подчертаха от компанията. Ангелкова беше министър на туризма в третото правителство на Борисов и уволнена заради несправяне със сектора и недоволството на бранша. Тя е втора в листата на ГЕРБ за София област за предстоящите парламентарни избори, където Валентин Златев има най-силно влияние. Той играеше карти с бившия премиер Бойко Борисов. Засега не става ясно като каква е присъствала на срещите в Танзания Николина Ангелкова, кой е платил нейните разходи по пътуването и дали се е возила в частния самолет на Валентин Златев. Самата тя не коментира темата пред TravelNews.

„Отчитайки благоприятния бизнес климат в Танзания, компанията има намерение да инвестира в страната. „Тера Тур Сервиз” ще уведоми представителите на медиите, когато има положителни новини за раздивитето на инвестиционните си планове“, се казва още в информацията на фирмата.

Бившият главен изпълнителен директор на „Лукойл България“ Валентин Златев ще строи луксозен петзвезден хотел в Танзания. Това става ясно от информация на Global Travel Industry News и от репортаж на местната телевизия. Той ще бъде под бранда на германската хотелска верига „Кемпински“ (Kempinski), като за неговото изграждане ще бъдат инвестирани 72 млн. долара. От информацията става ясно, че делегация от български инвеститори е посетила Танзания. От снимките се вижда, че в нея влизат Валентин Златев, Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сервиз“ (туристическата компания на Златев) и бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

Делегацията се е срещнала в края на септември с министъра на природните ресурси и туризъм на Танзания д-р Дамас Ндумбаро в най-големия град Дар ес Салаам и с Кътбърт Нкубе, председател на Африканския съвет по туризъм (ATB). Делегацията е била водена от Аюб Ибрахим, който е главен изпълнителен директор на международната конференция по туризъм и инвестиции Мавриций - Великобритания.

Строителството на Kempinski resort трябва да започне през януари 2022 г. Той ще се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

Валентин Златев е сред най-големите хотелиери в България. Компанията "Тера Тур Сервиз" е собственик на хотелите Riu Pravets Resort в Правец и на морето Riu Helios Bay в Обзор, SUNEO Helios Beach в Обзор, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach в Слънчев бряг. Наскоро компанията обяви, че прекратява сътрудничеството си с международната хотелска верига за управление RIU. "Тера Тур Сервиз" е собственик още на хотел „Хаят Риджънси София“.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати