Транспорт

СОФ Кънект ще изпълни инвестиционната си програма за летище София

   
СОФ Кънект ще изпълни инвестиционната си програма  за летище София

Първите пет години ще бъдат вложени 43 млн. евро, а за целия период на концесията – общо 624 млн. евро.

Въпреки безпрецедентната криза в авиацията, вследствие на пандемията, операторът на летище София „СОФ Кънект“ стои твърдо зад инвестиционната си програма и спазва всички условия по концесионния договор. На 17 септември дружеството е представило в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията Генералния план за развитието на летище София. В него детайлно са описани фазите и инвестициите, които ще бъдат направени. По процедура, след одобрение от страна на държавата, ще започне работа по ключовите проекти, които ще доведат до трансформацията и модернизацията на летището.

Предложените инвестиции за първите пет години в размер на 43 млн. евро, които включват цялостно обновяване и промяна на облика на Терминал 2, получиха одобрение вчера. Желанието на концесионера е да се работи прозрачно и в съответствие със законовите изисквания, а крайната цел е да бъдат избрани най-добрите изпълнители и доставчици на услуги и продукти. Планирането, проектирането и възлагането на поръчки изискват технологично време, необходимо за постигането на оптимални резултати.

Висшият мениджърски екип на „СОФ Кънект“ е международен и е съставен от доказали се професионалисти с многогодишен световен авиационен опит. Изпълнителният директор е от Испания, има двама французи и двама българи.  Летище Мюнхен има четирима представители на ключови позиции.

 Въпреки че изграждането на втора писта не е включено в концесионния договор, операторът на летище София работи по този проект съвместно с Министерството на транспорта.

Уверено заявяваме, че имаме ясна визия и конкретен план за това как ще постигнем целите си, включително изграждане на нов терминал и всички останали инвестиции в летището през следващите години.

„СОФ Кънект“ ще продължи да работи успешно и в сътрудничество с Общината, държавните институции, авиокомпаниите и всички заинтересовани страни, защото страната ни заслужава модерно летище и устойчива среда за чуждестранни инвестиции.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати