Транспорт

Air France ще изпълнява до 122 полета седмично до 11 американски дестинации през тази зима

   
Air France ще изпълнява до 122 полета седмично до 11 американски дестинации през тази зима

От понеделник, 8 ноември 2021 г., всички желаещи, включително и европейски граждани, ще могат да пътуват от шенгенските летища до Съединените щати, като условието е да са ваксинирани. Премахването на ограниченията, които бяха в сила повече от 18 месеца, предизвика значително увеличение на резервациите за полети на Air France, особено по маршрути до Ню Йорк, Маями и Лос Анджелис.

За да подкрепи възобновяването на трафика по трансатлантическите маршрути, Air France постепенно ще увеличава капацитета си през зимния сезон. Компанията планира да възвърне около 90% от капацитет на полетите си в сравнение с 2019 г.

Авиокомпанията предвижда да обслужва 11 дестинации в Съединените щати: Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Детройт, Атланта, Чикаго, Маями, Хюстън, Сиатъл, Сан Франциско и Лос Анджелис, като броят на полети ще се повишава постепенно до 122 полета седмично.

Подробното разписание на полетите е достъпно на интернет страницата на Air France, като то подлежи на промени в съответствие с евентуални бъдещи ограничения за пътуване. От авиокомпанията препоръчват, преди полета да се проверят условията за пътуване и необходимите документи при пристигане на крайна дестинация.

Като част от търговската си политика в настоящата ситуация, Air France предлага възможност за пълна промяна на билети за пътуване до 31 март 2022 г. Клиентите могат да променят резервацията си безплатно или да поискат ваучер за възстановяване на средства, ако вече не желаят да пътуват.

Здравето и безопасността на  клиентите и персонала продължават да бъдат основен приоритет на Air France. Авиокомпанията  прилага най-високи здравни и хигиенни мерки на всеки етап от пътуването. Всички повърхности, с които клиентите имат контакт, се дезинфекцират преди всеки полет, а пътниците са задължени да носят предпазна маска на борда на самолета и през цялото време на пътуването. Въздухът в кабината се обновява на всеки 3 минути, а системата за пречистване на въздуха на борда на самолетите е оборудвана с най-високо ниво на ефективност HEPA филтри, идентични с тези, използвани в болничните операционни зали.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати