Новини Хотели

Хотел Велина във Велинград ще има повече стаи и по-голям СПА център

   
Хотел Велина във Велинград ще има повече стаи и по-голям СПА център
Така изглеждаше до момента хотел \"Велина\"

Емблематичният хотел „Велина“ във Велинград е в основен ремонт, като се прави разширение на базата, която ще се превърне в модерен комплекс. Това заяви за TravelNews Анна Божкова, генерален мениджър на петзвездния хотел „Арте СПА & Парк“ във Велинград, който е част от група, притежаваща двата обекта. Новият комплекс ще разполага и с огромен СПА център, като се разширява съществуващият до момента, каза Божкова. Засега не е ясен размерът на инвестицията. Тя допълни, че предстои представянето на проекта. Новият хотел трябва да бъде готов през 2022 г.

Хотел „Велина“ в миналото беше почивна станция на ЦК на БКП. До момента беше четири звезди и в него имаше 63 стаи и апартаменти от различни типове. СПА центърът разполагаше с вътрешен, полуолимпийски минерален басейн; външен полуолимпийски минерален басейн; контрастен басейн; ведро; джакузи, сауна; парна баня; зала за релакс; фитнес; индивидуални студия за масаж и SPA терапии.

Анна Божкова коментира наскоро по време на провелия се „Хотелски форум“, че до една година ще има голямо търсене на постковид процедури за възстановяване. В момента такива все още не се забелязват. Според нея в България има място за нови СПА хотели, защото страната е втора след Исландия по брой минерални извори. Интерес за инвестиции в нови обекти вече се наблюдава във Велинград, Долна баня (до Казанлък), Сапарева баня и др.

Хотел "Велина" и „Арте СПА & Парк“ във Велинград са собственост на пловдивския строителен предприемач и хотелиер Христо Томов. Той притежава още Primea beach residence, който е на къмпинг "Нестинарка" до Царево.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати