Новини Турагенции

Българи ще празнуват Коледа и Нова Година в Тунис

   
Българи ще празнуват Коледа и Нова Година в Тунис

С наближаването на коледните и новогодишните празници, все повече хората започват да се оглеждат за примамливи и атрактивни предложения. Някои са се насочили към по-топли страни, с идеята да прекарат празниците в курорти с по 25-30 градуса. Една прекрасна дестинация за това е именно Тунис.

Държавата привлича туристи от години с атрактивното си местоположение. Тя е разположена на северното крайбрежие на Средиземно море и впечатлява гостите си с безкрайните плажни ивици. Тунис предоставя идеалния баланс между ориенталското и екзотичнoто. Това се дължи на богата история на страната - дългите периоди на френско и османско влияние са довели до вълшебната смесица от древните арабски сукове, джамии и модерни сгради.

“Югът на Тунис е най-красивата и живописна част на държавата, тъй като на границата със Сахара има берберски села, сред ексцентричен и уникален пейзаж. Обширността на най-голямата пустиня в света в съчетание със зелените оазиси, предимно обрасли с палми, са елементи от природна красота, които буквално спират дъха”, споделя впечатленията си за мястото Мартина Найденова, маркетинг мениджър в туроператора “Абакс”.

Компанията отчита голям интерес към Тунис за летните месеци и възстанови програмите до нея по случай коледните празници. Те предлагат оферти както за Коледа, така и за Нова година, като двете дати на отпътуване са съответно 23 и 29 декември 2021 г.

Цените започват от 880 лв. на човек и покриват както транспорта, така и нощувките. Полетите са чартърни с излитане от София и Варна, а летищните такси, чекираният багаж до 20кг и 10 кг ръчен, също влизат в цената. Влизат още 5 нощувки на база All Inclusive в избран хотел, представител на туроператора „Абакс“ на български език за целия престой, пакет за максимална сигурност и 2 застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“ с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.

На разположение на туристите са хотели както в курорта Хамамет, така и в другия Сус. “Предлагаме голямо разнообразие от петзведни хотели в два от най-добре познатите курорти в Тунис. Така всеки може да се наслади на изпитано качество, топлина и уют по празниците”, допълва Мартина Найденова. Сред фаворитите на гостите са хотел Thalasso в Хамамет и Mоvenpick в Сус.

Хамамет и Сус са известни курорти, които привличат милиони туристи от цял свят, тъй като разполагат с модерни хотелски комплекси с всички удобства и съоръжения за спорт и забавление. Но дори тези, които се интересуват от историята на страната, няма да бъдат разочаровани. Тунис е бил кръстопът на цивилизации и днес има богата история от 3000 години. Римляни, араби, османци, финикийци и накрая французите са дали някакъв елемент от културата, която днес съставлява съвременната държава.

Почивката в Тунис е чудесното решение за всеки, който желае да прекара коледните празници на уникално място. Държавата е изключително многослойна и предлага безброй възможности за културни и активни дейности. Прекрасното време естествено е само плюс. Тунизийската зима е съвсем мека и туристите ще могат да се радват на температури до 20 градуса.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати