Хотели

БХРА връчва годишните си награди за 26-ти път

   
БХРА връчва годишните си награди за 26-ти път

Въпреки изключително тежката ситуация, в която се намира туристическият сектор през последните две години, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще връчи годишните си награди на най-отличилите се през годината хотели, заведения, мениджъри, инвеститори, общини и партньори. 26-та церемония ще се проведе в София на 25-ти ноември в петзвездния хотел „Милениум“. БХРА е първата професионална организация в туризма, която връчва награди от 1996 година насам.

Българският туризъм продължава да оцелява и дори да се развива при изключително трудни условия, в каквито не е бил поставян от началото на своето съществуване. Епидемията, която затварят хотели и ресторанти и органичава работата им продължава вече две години. Липсата на държавна подкрепа за бизнеса, увеличаващите се разходи и рекордните цени на тока за бизнеса правят оцеляването на туристическия сектор почти мисия невъзможна. Също като Брус Уилис обаче туристическият бизнес на България показа, че умира трудно. Именно тези герои, които съумяха да запазят бизнеса си с цената на огромен труд и лишения и да защитят персонала си, въпреки обстоятелствата, са отличените в поредните Годишни награди на БХРА, заяви председателят на асоциацията Георги Щерев. Вече втора година собственици и персонал полагат огромни усилия да предложат на своите гости не само качествен, но и сигурен продукт. И е факт, че хотелите и ресторантите в България се доказаха като една от най-сигурните индустрии, защото за целия период на кризата няма регистриран заразен турист, благодарение на мерките и инвестициите на бизнеса, допълни Щерев.

Българските хотели и мениджъри са на световно ниво и чрез членството на БХРА в европейската асоциация на хотели, ресторанти, барове, кафенета и заведения HOTREC ние се убеждаваме, че това е така. БХРА е единствената професионална организация от България, член на HOTREC, която обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа, посочи Щерев.

Опитът и експертизата на HOTREC бяха ключови за представяне на достатъчно аргументирани доводи чрез експертите на БХРА, така че да бъде намален ДДС за заведенията в България. Освен това чрез мрежата на HOTREC членовете на БХРА получават актуална и навременна информация за възможностите в ЕС за насърчаване на бизнес растежа и иновациите в туризма, решаване на проблемите с работната ръка, усъвършенстване на професионалното образование, въвеждане на единна категоризация на обектите на основата на изискванията на HOTREC.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати