Новини Хотели

Велинград се готви за грандиозна Коледа и Нова година

   
Велинград се готви за грандиозна Коледа и Нова година

СПА столицата на Балканите – Велинград, се готви за грандиозно посрещане на Коледа и Нова година. След избухването на световната пандемия миналата година повечето хотели и ресторанти свалиха шоу програмите заради мерките. За този декември ги възстановяваме и очакваме да надминат дори нивата от силната 2019 г., прогнозира пред TravelNews Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград и Западни Родопи, който е и собственик на СПА хотел “Рич“.  

Всички хотели и ресторанти са подготвили големи празнични програми и зари при спазване на противоепидемичните мерки. Най-популярните музикални и шоу звезди са потвърдили участия. Велинград предлага най-доброто посрещане на Коледа и Нова година в България, подчерта Златанов. Той прогнозира хотелите да се напълнят с около 5000 туристи, като записванията са започнали. Още около 1000 гости ще има по станции, апартаменти и къщи за гости.

Програмата на хотел „Рич“ включва звездата Григорис Маркелис, Трио „Фюжън“, „Алекс Бенд“ и танцова формация „Елика“.  

Велинград е най-доброто място за посрещане на Коледа и Нова година в България. Ние предлагаме на клиентите богата музикална програма, минерална вода с най-модерните СПА центрове, сигурност на гостите и прекрасна местна родопска кухня, каза Николай Вучев от сдружението и собственик на „Вила Вучев“. Според него туризмът е водещ за града и разчита на своите постоянни гости, защото предлага качествен и луксозен продукт. Персоналът е местен и е запазен в кризата, който показва своята родопска гостоприемност.  

„Почти сме пълни за празниците. За Нова година имаме свободни 4 стаи, а за Коледа все още има места“, обяви Анна Божкова, генерален мениджър на „Хотел Арте СПА и парк“. Тя очаква феноменални празници на нивата от преди пандемията. Търсенето е голямо и ще имаме доста от нашите постоянни гости, подчерта Божкова. В програмата на хотела е включена голямата българска звезда Васил Найденов, групата "Ъпсурт", Рафи, комикът Краси Радков и поп-фолк звездите Меди и Емануела. Най-голямото пиано в България ще бъде разположено в обекта, на което могат да свирят двама човека.  

Сиси Беличенова,  управител на „Макси парк хотел СПА“, също очаква добра заетост за празниците. Интересът е голям и постоянно идват резервации. Най-вероятно ще има и чужди туристи, тъй като пристигат запитвания от Гърция, посочи тя. Хотелът е изцяло обновен и работи отново от тази година. На празниците в него ще пеят Миро, Преслава, квартет „Интро“, ансамбъл за народни танци и др.

В балнео хотел „Сирона Св. Спас“ са подготвили интересно светлинно шоу, а специален гост ще бъде Николина Чакърдъкова с танцовия си ансамбъл. В другия хотел от веригата – „Сирона СПА клуб Бор“ ще има DJ парти, танцувална шоу-програма с момичетата от Формация "Шахира", група „Белканто“, специална фолклорна програма с участието на Янко Неделчев и Магдалена Балабанова.

В балнео комплекс „Акватоник“ ще бъдат група „Strings“, народният изпълнител Николай Славеев и Fusion Band. В „СПА хотел Олимп“ ще гостуват оркестър „Дуо Мелъди“, гайдарят Веселин Кузмов, балет-вариете „Велвет“, танцова формация „Елика“, Надя Казакова, Янко Неделчев. „СПА хотел Двореца Велинград“ е заложил на Нелина, Илиян Михов-Баровеца, Краси Радков и танцова формация „Елика“.

„Вила Вучев“, „Sunny villa“ и ваканционна къща за гости „Галерия“ ще разчитат на гости от големи приятелски компании и семейства. Ресторант „Том и Нези Класик“ на шеф Нези ще предложи богата програма с народна музика и авторско меню с автентични ястия „Вкусът на Родопите“.  

Цените за настаняване във Велинград започват от 500 лв. на човек в двойна стая със закуска и вечеря и достигат до 1500 лв. на човек с включена празнична вечеря, програма и ползване на СПА център. Всички са се погрижили и за децата, за които са предвидени също програми, игри и забавления.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати