Новини Транспорт

Летището в Цюрих е най-доброто в Европа за 2021 г.

  11.11.2021 10:16  
Летището в Цюрих е най-доброто в Европа за 2021 г.

Летището в Цюрих спечели Световната туристическа награда (World Travel Award) за най-добро летище в Европа за 18-а поредна година.

Най-голямото летище на Швейцария остава непобедимо от 2004 година насам благодарение на високото ниво на удовлетвореност на потребителите и висококачественото обслужване, съобщава „Евронюз“.

Тази година то беше отличено заради въвеждането на голям брой протоколи за здравето и сигурността, с които да предпази както пътуващите, така и служителите, по време на пандемията. Това включва осигуряването на плексигласови панели и на бюрата за проверка и над 200 пункта за лична хигиена с маски и дезинфектанти.

Летището е само на 11 минути с метро от центъра на града, което го прави леснодостъпно. Инфраструктурата е съвременна, има над 80 магазина и бърза връзка с безжичен интернет, който може да се ползва безплатно до два часа.

„В тези трудни времена особено, наградата е голяма чест за нас. Това е признание за отличното сътрудничество между нашите партньори и за огромната отдаденост на всеки, който работи на летището в Цюрих“, заяви изпълнителният директор на Flughafen Zürich AG Стефан Видриг.

Аеропортът е и един от първенците по отношение на мерки срещу климатичните промени през 2021 г., според Емануел Флойти, началник на „Устойчивост и околна среда“.

Още през 1991 г. летището започва да намалява консумацията на енергия и вредните емисси, като към днешна дата е намалило в ъглеродните емисии с близо 50%.

В същото време трафикът и инфраструктурата са се увеличили с близо 60%.

Световните туристически награди са престижна платформа, награждаваща най-добрите в сферата на туризма, авиокомпаниите, хотелите и заведенията. Считат се едни от най-авторитетните в отличаването на качеството в различните сектори на световния туризъм.