Новини Турагенции

Малайзия се отваря за чужденци от 1 януари

   
Малайзия се отваря за чужденци от 1 януари

Малайзия отново ще отвори границите си за чуждестранни посетители най-късно от 1 януари, опитвайки се да съживи тежко пострадалия си по време на пандемията туристически сектор, информира СиЕнЕн.

Благодарение на интензивна ваксинационна кампания новите случаи на коронавирус в югоизточната азиатска страна намаляват, което пък ѝ позволява постепенно да започне да отваря икономиката си. Над три четвърти от 32-милионното население на Малайзия е ваксинирано, сочат правителствените статистики.

Бившият премиер Мухидин Ясин, който в момента председателства съвет, натоварен да ръководи програмата за икономическо възстановяване на страната, заяви пред репортери, че туристическата индустрия се възстановява твърде бавно без чужденци и затова те трябва отново да бъдат допускани.

По думите му обаче мерките за контрол на заразата, като например тестовете за Covid-19, ще останат в сила. Властите ще позволяват влизането на групи туристи в зависимост от ситуацията с коронавируса в държавите, от които те идват



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати