Новини Транспорт

Royal Caribbean отчита големи резервации за круизите през 2022 г.

   
Royal Caribbean отчита големи резервации за круизите през 2022 г.

Круизният гигант Royal Caribbean отчита рекордно голям брой резервации за 2022 г., заяви главният изпълнителен директор на компанията Ричард Фейн в интервю през CNBC. "Круизните пътешествия винаги са били бизнес на паричните потоци. В този бизнес се изискват значителни капитали, но след като се сдобиете с корабите, те не спират да носят пари,” обясни той.

Фейн казва, че е убеден, че напуска ръководния пост в период, в коxто индустрията на круизите се изправя на крака, след като беte засегната сериозно от пандемията от COVID-19. Главният финансов директор на Royal Caribbean Джейсън Либерти ще заеме поста главен изпълнителен директор, а Фейн ще остане председател на борда на директорите.

Миналия месец базираната в Маями Royal Caribbean обяви по-ниски от очакваните приходи в размер на около 457 млн. долара за третото тримесечие и по-голяма от прогнозираната загуба от 4.91 долара на акция.
Резервациите обаче се увеличават значително по време на тримесечието след забавянето през лятото, причинено от Делта варианта на COVID-19. Компанията обяви, че за плаванията през цялата 2022 г. има рекордни резервации и то при по-високи цени, отколкото през 2019 г. “Това ще генерира паричните потоци, от които имаме нужда, за да погасим задълженията си, да инвестираме в нашите технологии, да реинвестиране в нашите усилия за устойчивост и в нови кораби,” казва Фейн.

Във финансовия си отчет за третото тримесечие Royal Caribbean информира, че има близо 19.9 млрд. долара дългосрочни задължения, което е 10% повече, в сравнение с края на 2020 г. Фейн заяви, че круизната индустрия се завръща и пътят напред е много ясен. “Предстои ни да започнем нова фаза на растеж,” казва той. “Границите започват да отварят, започваме да живее отново и всичко това е в наша полза.”



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати