Новини Турагенции

Испанският туризъм ще възстанови до края на годината 66% от нивата си преди пандемията

   
Испанският туризъм ще възстанови до края на годината 66% от нивата си преди пандемията

Международните пътувания до Испания вероятно ще се възстановят до около две трети от нивата си преди пандемията през четвъртото тримесечие на тази година, прогнозира министърът на туризма Рейес Марото, предполагайки, че ще се запази съживяване на посещенията в страната след лятото, съобщава БНР.

"Нашата прогноза за последното тримесечие на годината е да възстановим 66% от всички международни туристически потоци, които имахме през 2019 г., която, както знаете, беше рекордна година по отношение на туризма", каза министърът на събитие в Мадрид, предаде Ройтерс.

Чуждестранните пътувания до Испания набират скорост през последните месеци, като броят на посетителите се е увеличил повече от четири пъти през септември спрямо предходната година, когато противоепидемичните ограничения унищожиха туристическата индустрия.

Въпреки положителния импулс, броят на чуждестранните посетители през първите девет месеца на тази година все още е под една трета от нивата през 2019 г., когато в Испания дойдоха над 80 милиона туристи.

Марото каза, че възобновяването на пътуването между ЕС и САЩ ще допринесе за възстановяване на броя на чуждестранните посетители в страната.

Тя също така каза, че очаква туризмът да си възвърне напълно нива от преди пандемията през 2022 г., след като по време на първите вълни на Covid пандемията през миналата година туризъм в Испания се рина до едва 20% от нивата година по-рано.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати