Събития

Още един зам.-министър на туризма напусна

   
Още един зам.-министър на туризма напусна
Мария Белколева (вдясно на министър Балтова) е вторият зам.-министър, който напуска МТ за 7 месеца

Министър-председателят Стефан Янев освободи двама заместник-министри, съобщи правителствената пресслужба. От длъжността заместник-министър на туризма е освободена Мария Белколева. Считано от 16 ноември 2021 г. от длъжността заместник-министър на младежта и спорта е освободен и Валентин Гичев.
Белколева напуска по лични причини, обясниха от Министерския съвет. Молбата от нея е депозирана преди 10 дни. Това е вторият приеман добре от бранша зам.-министър на туризма, който напуска екипа на министър Стела Балтова. Във второто служебно правителство не остана и бившият зам.-министър Даниела Стоева, която се върна във фирмата си. Засега ведомството ще има само един зам.-министър - Ирена Георгиева, която беше на поста и при предишните две министърки Николина Ангелкова и Марияна Николова.
Служители от Министерството на туризма обясниха пред TravelNews, че с министър Стела Балтова се работи изключително трудно. Тя обижда и крещи по всички във ведомството. Доведеният от нея началник на кабинета Даниела Георгиева също наскоро е напуснала. Още 14 служители са излезли от Министерството на туризма от началото на управлението на Балтова.
Стела Балтова не е добре приемана и от туристическия бизнес, защото забави всички помощи за него в Ковид кризата. Много от тях я посочиха като некомпетента и неподготвена в туризма. Браншът на два пъти протестира срещу нея.

Мирослав Иванов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати