Новини Турагенции

Туристическият сезон в Гърция ще стартира в средата на март

   
Туристическият сезон в Гърция ще стартира в средата на март

Новият туристически сезон в Гърция ще започне по-рано от всякога, заявява министърът на туризма на Гърция Василис Киклиас в интервю за гръцкия в. "Вима", публикувано на Интернет страницата на министерството. Планира се следващата година сезонът да започне в средата на март-началото на април. Въпреки че според Кикилиас е рано да се правят прогнози за следващия туристически сезон, предвид ситуацията около КОВИД-19 и четвъртата вълна от пандемията, обхванала много европейски държави, Атина има положителни очаквания.

Предварителните резервации се движат на по-високи нива спрямо 2019 г., а всички големи самолетни компании са увеличили местата, предназначени за гръцките дестинации. Пред "Вима" Кикилиас посочва, че настоящият туристически сезон не е приключил като до август секторът е генерирал приходи в размер над 10 милиарда евро. За успеха е допринесъл фактът, че Гърция рано е разяснила рамката, в която ще се движи в условията на пандемия - кога ще се отвори за туристи, какви протоколи и мерки ще спазва, смята министърът. Той уточнява, че благодарение на инициативата на премиера Кириакос Мицотакис за издаване на европейски електронен сертификат за ваксинация, движението на пътуващи в страните от Европейския съюз значително се е улеснило.

В следващите седмици се очаква да бъдат обявени мерки, с които да се решат проблемите, създавани от прекалено големия брой туристи, посещаващи островите Миконос и Санторини. Скоро ще стартира и специална кампания за промотиране на зимния туризъм и на краткия престой на туристите в градовете (туризъм тип city break).



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати