Турагенции

Индия се отваря за ваксинирани чуждестранни туристи

   
Индия се отваря за ваксинирани чуждестранни туристи

Индия от днес започна да допуска напълно ваксинирани чуждестранни туристи, пристигащи с редовни граждански полети. Това е поредното облекчаване на ограниченията срещу коронавируса на фона на спад на инфекциите и засилване на ваксинацията, предаде Асошиейтед прес.

Туристите, влизащи в Индия, трябва да бъдат напълно ваксинирани, да следват всички протоколи за COVID-19 и да имат отрицателен тест за вируса, направен до 72 часа преди полета, според информация на местното здравно министерство. Много от тях ще трябва да преминават и тест за COVID-19 след пристигане на летището.

Пътниците от страни, които имат споразумения с Индия за взаимно признаване на сертификати за ваксинация, като САЩ, Великобритания и много европейски държави, могат да напускат летището, без да се подлагат на тест.

Индия разрешава на чуждестранни туристи с граждански полети да влизат в страната за първи път от март 2020 година, когато наложи един от най-строгите локдауни в света в опит да овладее пандемията. Напълно ваксинирани туристи, пристигащи с чартърни полети, се допускат от миналия месец.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати