Новини Транспорт

American Airlines и Winding Tree обявяват блокчейн партньорство

   
American Airlines и Winding Tree обявяват блокчейн партньорство

American Airlines и швейцарската туристическа платформа Winding Tree заявиха във вторник, че са формирали партньорство, което ще позволи на корпоративните купувачи да получат директен достъп до данните на американската авиокомпания за полетите, без нужда от посредници.

Winding Tree е базиран на Етериум децентрализиран пазар за пътувания, стартиран през 2017 г., за който се твърди, че има за цел да направи пътуването по-евтино за потребителите и по-изгодно за доставчиците.

Туристическите агенти и корпоративните резерватори на пътувания в момента получават своите данни за полети и стаи от глобални системи за разпространение (GDS), като Amadeus и Sabre, които използват технология за инвентаризация в реално време.

Платформата на Winding Tree ще позволи на компании като авиокомпании и хотелски оператори да публикуват наличен инвентар директно на тези клиенти.

"Ние винаги търсим иновативни начини да дадем на нашите клиенти достъп до съдържанието на American по начин, който е най-удобен за тях“, каза Нийл Гьорин, управляващ директор за дигитални и дистрибуции в American.

Чрез партньорството Winding Tree ще осигури рамка за американската програма за резервации за свободно време с корпоративни купувачи. Програмата ще може да договаря уникални оферти директно с American Airlines.

"Докато свързаността на пазара е обща, блокчейнът на Етериум гарантира, че всяка връзка е уникална за частното споразумение между продавача и купувача, което позволява персонализирано ценообразуване на съдържанието между двете страни", каза Педро Андерсън, главен оперативен директор и съосновател на Winding Tree.

Наред с нарастващия списък от партньори, American Airlines се присъединява към Air Canada в използването на децентрализирания пазар на Winding Tree, за да работи по-директно с купувачите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати