Новини Събития

България ще участва като почетен гост на туристическото изложение в Атина

  18.11.2021 11:57  
България ще участва като почетен гост на туристическото изложение в Атина

България е избрана за страна – почетен гост (Honored country) на международното туристическо изложение 8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021, което ще се проведе в Атина, Гърция в периода 25-27 ноември 2021 г. Министерство на туризма за първи път организира участието на страната с информационен щанд на площ от 88  кв. м. Интересът на българския туристически сектор е голям, като участие до момента са заявили седем фирми, общини и организации. Това са „Ренесанс“ ЕООД, „Рила Травел“ ЕООД, Асоциация "Фестивалите в България", „Гранд Хотелс Мениджмънт Енд Маркетинг“ ЕООД, Община Банско, „Регнум Сървис Мениджмънт“ ЕООД, „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД. 

Athens International Tourism & Culture Expo 2021 е най-голямото международно изложение за туризъм в Атина, в което всяка година участват изложители от всички туристически сектори в Гърция и чужбина. Тази година участие ще вземат над 120 изложители от Гърция, България, Кипър, Дания и други, а 150 международни купувачи (buyers) от 50 страни (от Европа, Балканите, Близкия изток, Русия, Турция, САЩ и Канада) ще се включат в b2b срещи с изложителите. 

Поради пандемията от COVID-19, изложението ще се проведе в хибридна форма – на място и онлайн. Чрез виртуален щанд всеки онлайн посетител ще има възможност да направи с едно кликване телеконферентна среща с изложителите. 

Александър Върбанов