Анализи Новини

България ще набляга на рекламата на туризма в Чехия

   
България ще набляга на рекламата на туризма в Чехия

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с представители на Асоциацията на чешките туроператори, водена от нейния ръководител Михал Вебер. В разговора взе участие и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Министър Балтова заяви, че чешките посетители са едни от най-предпочитаните туристи и Чехия е сред топ пазарите за входящ туризъм у нас. Тя цитира данни, според които през летните месеци на 2020 г. около 34 хил. туристи от Чешката република са посетили страната ни, а през лятото на 2021 г. броят им достигна 88 хил.

Служебният министър изтъкна, че имаме най-добрите зимни курорти на Балканите, като покани чешките граждани и посочи другите разнообразни видове туризъм, които предлага България, като културно-исторически, спа, уелнес, винено-кулинарен и други.

В рамките на стратегията на министерството да се развиват и промотират туристическите райони, тя посочи възможностите за здравен туризъм, в това число балнеолечение климатолечение и пост-COVID възстановяване, голф и други туристически продукти. Беше дискутирана като добра възможността ски ваканцията да бъде съчетана с СПА и културно-исторически туризъм.

Министърът увери туроператорите, че България предприема всички необходими противоепидемични мерки с цел оптимална подкрепа за сектора, както и да бъде осигурена за гостите максимална безопасност в условията на продължаващата пандемия.

По време на разговора чешките туроператори поставиха различни въпроси, свързани с рекламата на България на чешкия пазар, мерките и условията за свободно пътуване и достъп до туристическите обекти,

помощта от 35 евро на седалка за чартърните полети и поискаха повече подробности относно плановете на Министерството на туризма за сезон Лято 2022. Бяха обсъдени и предстоящи маркетингови активности, които Министерството на туризма планира за чешкия пазар, както и мерките, които се предприемат в подкрепа на туристическия бизнес, в това число и спешни законодателни инициативи за възстановяване на помощта от 35 евро на седалка.

Министърът информира, че нивата на ваксинация в страната нарастват, което създава допълнителна защита и сигурност за туристите.

Чешките туристи са добре дошли в България целогодишно, отправи в заключение послание министърът към туроператорите от Чехия.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати