Новини Турагенции

Туроператор предлага оферта за Нова година в най-слънчевата държава в Европа

   
Туроператор предлага оферта за Нова година в най-слънчевата държава в Европа

Със своите над 300 слънчеви дни Малта е най-слънчевата държава в Европа. Тя е малка островна страна, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море, южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Въпреки, че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ Малта е най-малката държана в ЕС. Това прави пътуването до нея достъпно и удобно за много европейци и мнозина избират дестинацията за своята морска почивка - дали през лятото, или през зимата.
Новогодишните празници са чудесен момент да посетите Малта. Дните вероятно няма да са подходящи за плаж и излежаване край брега, но със сигурност времето ще е достатъчно приятно за дълги разходки, обиколки на най-важните забележителности и най-важното за зимните празници - прекарване на качествено време с близките.
Държавата е била от огромна важност за всички народи, търсещи силно пристанище в Средиземно море. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания. Множеството култури преминали през Малта правят страната изключително любопитна, а архитектурата ѝ - нетипична. Именно в този нестандартен микс се крие чарът на страната.
Туропероторът “Дрийм холидейс” предлага оферта до Малта за новогодишната нощ. Екскурзията ще се проведе в периода 29 декември 2021 - 3 януари 2022. Цените започват от 596 лв. и включват: самолетен билет София-Малта-София на авиокомпания WizzAir с включен ръчен багаж с размери до 40x30x20 см и до 10 кг., летищни такси, споделен трансфер летище-хотел-летище, пет нощувки в избрания хотел и база изхранване и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро.
Туроператорът е подбрал 12 хотела по всеки вкус - от бюджетни опции до луксозни комплекси. Невена Николова, управител на "Дрийм холидейс”, споделя: “Винаги сме се стремяли да предлагаме продукт подходящ за всеки тип турист. С богата ни селекция от хотели правим именно това - имаме добри предложения за семейства с деца, двойки, приятелски компании и големи групи!“
Именно поради  тази причина и новогодишната вечеря се заплаща допълнително във всеки от хотелите. Николова допълва: “Не всеки обича шумни ресторанти и празненства. Не искам да обвързваме гостите си с нищо. Така ако някой иска да посрещне 2022 на площада с местните или в ресторант край морския бряг е свободен да го направи”.
За да е пълно преживяването “Дрийм холидейс” са се погрижили за организирането на допълнителни екскурзии. Онези, които искат да се запознаят с малтийската култура и история могат да го направят с обиколка на столицата Валета, круиз около Малта на борда на шхуната Faith, екскурзия до остров Гозо, градините Рабат, Синята лагуна и много много други.
Цветна, нестандартна и вълшебна - това е Малта! Не пропускайте възможността да се насладите на една от най-интересните европейски държави. Дестинацията ще ви очарова не само със забележителната си природа и уникални лазурни води, но и с история и култура. Страната предоставя уникален микс от арабско и европейско наследство. Гледките са спиращи дъха, а храната просто няма равна. Малта запленява всеки свой посетител и ще я напуснете с топли спомени и позитивни емоции.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати