Турагенции

Кипър с туристически рекорд от началото на пандемията

   
Кипър с туристически рекорд от началото на пандемията

Кипър постави през октомври рекорд по брой туристически пристигания от началото на коронавирусната пандемия. С действия в шест основни направления правителството предвижда възстановяване на туристическия сектор през 2022 г.

През октомври средиземноморската страна е посрещнала почти 392 000 туристи, съобщи в петък Статистическата служба.

Това е най-високият месечен брой туристически пристигания от началото на коронавирусната пандемия. Той представлява ръст от 290% в сравнение с октомври миналата година и е само с 10% по-нисък от октомври на най-добрата в историята на кипърския туризъм 2019 г.

Значително увеличение от 176% бележи броят чуждестранни гости през първите 10 месеца на тази година спрямо същия период на миналата.

Постигнатите резултати са „задоволителни” при продължаващите коронавирусни условия и дават оптимистична нотка за възстановяването на кипърския туризъм през 2022 г., коментира заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Той обяви действия в шест основни насоки, с които догодина правителството ще стимулира развитието на Кипър като туристическа дестинация на променящия се след пандемията международен пазар.

Сред тях са надграждане на туристическия продукт, утвърждаване на специални форми на туризъм, популяризиране на планинските и селските райони, подобряване на инфраструктурата.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати