Новини Турагенции

Програмите за празнуване на Нова година в Турция се завръщат

   
Програмите за празнуване на Нова година в Турция се завръщат

Турция остава сред фаворитите за почивка на българите и през 2021 г. Броят на туристите посетили турския курорт Анталия от началото на настоящата година достигна 8 млн. човека. Именно добрите условия, чудесното обслужване и множеството предложения за дестинацията я правят толкова атрактивна. Традиционно туристите избират Анталия за лятна почивка край брега на морето, но мястото е популярно и за коледните и новогодишните празници.
Красимир Златанов, управител на туроператора "Екзотик холидей", споделя: “В последните години Анталия е една от най-желаните дестинации за Нова година. Това се дължи на топлото време и по-високите температури в сравнения с България, както и на отличното обслужване.” Туроператорът е подготвил няколко програми, спрямо предпочитанията на всеки един турист. Трите дестинации, които “Екзотик холидей” предалага за новогодишната вечер са Кушадасъ, Анталия, Одрин и Инстанбул.
Пътуването до Кушадасъ ще се реализира с  автобус, с тръгване от София на 28 декември 2021 г. Пакетната цена започва от 490 лв. и включва двупосочен транспорт от/до Кушадасъ с лицензиран комфортен автобус, всички пътни, магистрални и фериботни такси, 4 нощувки стандартна стая гледка към градината в петзвездния хотел Pine Bay Holiday Resort на база изхранване All Inclusive. Част от програмата е също и новогодишната Гала вечеря. “Не се съмняваме, че Pine Bay ще подготви невероятна развлекателна програма за Нова Година. Хотелът е от най-висок клас и е оставял хиляди клиенти доволни през годините”, изтъква Златанов.
По време на цялото си пътуване и престой туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора. За максималната сигурност на гостите, “Екзотик холидей” включват и медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 10 000 евро и Ковид покритие към пакетите си.
Втората опция, която туроператорът предлага е с директен полет от София до Анталия. Туристите могат да изберат между 4 и 5 нощувки за новогодишната си почивка, но независимо от избора им, отпътуването е на 29 декември 2021 с чартър на BH Air.
Цените започват от 739 лв. и включват самолетни билети София – Анталия – София, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище,  4/5 нощувки на база All Inclusive или Ultra All Inclusive в хотел по избор на клиента.
“В Анталия има много живописни курорти. Подбрали сме за зимния сезон Алания, Белек, Кемер, Лара и Сиде. Така всеки може да избере най-подходящото място за себе си в прекрасната Анталия”, разказва Златанов.

За Одрин в Турция

е предвидена специална луксозна програма. Пътуването ще е с автобус, като той ще се движи по маршрут - София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Одрин. Така и хора от Централна България ще могат да пътуват лесно и удобно до Турция.
Цените започват от 415 лв. на човек и включват транспорт с лицензиран автобус, 2 нощувки в петзвездния хотел Margi с 2 закуски, 1 стандартна вечеря и новогодишна Гала вечеря с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки в балната зала на хотела.  Разбира се, хотел от този клас няма да остави гостите си да скучаят. Margi гарантира интересна празнична програма с много музика и танци. “Освен уникално парти, в Одрин гостите могат да се насладят и на пълен релакс в СПА комплекса на хотела. Именно това е същинският лукс - пълноценната почивка, в съчетание с перфектно обслужване и вкусна храна”, отбеляза Красимир  Златанов.
Най-забележителна определено е екскурзията до Истанбул. “С нея предлагаме на гостите си нещо съвсем различно от традиционната програма в хотела. За Истанбул сме подбрали посрещане на 2022 на борда на яхта по Босфора. Наистина впечатляващ начин за започване на Новата година”, сподели управителя на “Екзотик холидей”. Групата за Истанбул отпътува на 30 декември с автобус, който ще се движи по маршрут София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград, Истанбул.
Цените започват от 382 лв. на човек и включват транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси, багаж до 30 кг. на човек, разпределен в максимум 2 куфара, 3 нощувки със закуски в хотел по избор, трансфер от хотела до яхтата и обратно в новогодишната нощ и новогодишна гала вечеря на яхта по Босфора с включени местни алкохолни (без уиски) и безалкохолни напитки без лимит и програма с DJ.
Освен всички празнични занимания, “Екзотик холидей” са помислили и за туристическа програма. Към пакетната цена са предвидени и пешеходна обиколка на историческия център в Истанбул с екскурзовод на български език и посещение на търговски център „Форум“, магазин „ Икеа“, аквариум „SEA LIFE “ (без включена входна такса за аквариума).
Турция е една невероятна туристическа дестинация, която предлага по нещо за всеки тип пътешественик. Дали търсите спокойна семейна почивка или вълнуващо приключение - Турция има всичко! Уникалното обслужване в южната ни съседка ще накара всеки гост да се чувства като знаменитост. В комбинация с вкусната храна се получава перфектната рецепта за незабравимо прекарана ваканция.

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати