Анализи Новини

Виетнам прие първите чужди туристи

   
Виетнам прие първите чужди туристи

Над 200 чуждестранни туристи пристигнаха на най-големия виетнамския остров, Фу Куок. Това е първото посещение на туристи във Виетнам, откакто след избухването на пандемията от коронавируса преди почти две години Ханой затвори границите си, предаде Асошиейтед прес, писа БТА.

Напълно ваксинираните туристи от Южна Корея ще прекарат почивката си в хотелски комплекси, без да бъдат поставяни под 14-дневна карантина. След като пристигнаха, те бяха тествани и щом отрицателните им резултати бъдат потвърдени, ще могат да се включат в туристически активности на острова като туристически обиколки, шопинг и събития с развлекателен характер, за които се изисква сертификат за ваксинация, пише БТА.

"Програмата е част от усилията на страната да съживи туристическия си отрасъл", заяви Нгуен Чун Хан, председател на виетнамското Управление по туризма, който посрещна чартърния полет на туристите на пистата на летището.

Според здравното министерство всички работещи на Фу Куок и 99 процента от възрастното население са напълно ваксинирани. Другия месец властите на острова възнамеряват да имунизират и децата между 12 и 17 години.

Виетнам затвори границите си през март миналата година, малко след като установи първия си случай на COVID-19.

Оттогава допускаше само по няколко международни полета от чужбина на седмица с чуждестранни специалисти, дипломати и прибиращи се виетнамски граждани. Тези пристигащи от чужбина са длъжни да се поставят под двуседмична карантина в специално определени за това хотели или държавни обекти.

Виетнам е поредната страна в Азия, която започва да се отваря за напълно ваксинирани туристи, отбелязва Асошиейтед прес. Преди него това направиха Тайланд, Индонезия и Малайзия.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати