Новини Турагенции

Туроператорът Абакс предлага Нова година в Дубровник

   
Туроператорът Абакс предлага Нова година в Дубровник

Хърватия е сред по-малко популярните дестинации сред българите, но истината е, че е предпочитана за почивка от мнозина. Държавата е с излаз на Адриатическо море и е популярна с многото си морски курорти, харизматични градове, острови и луксозни летни партита.
За зимния сезон предложенията обаче са много различни. Най-примамливото място за предстоящите месеци несъмнено е Дубровник. Градът е наричан “перлата на Адриатика” и това се дължи както на неописуемата му красота, така и на историческата му важност. В продължение на векове е бил център на суверенна търговска република, значим културен обект.
“Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, това е място, което би ви предложило знания и нови интересни впечатления”, категорична е Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроперотора “Абакс”. Именно за това препоръчва новогодишната програма на компанията в хърватското бижу.
Цените започват от 878 лв. на човек и включват самолетен билет София – Дубровник – София с директен чартърен полет, летищни такси, регистриран багаж 15 кг и 5 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище и 3 нощувки със закуски и вечери в избран хотел в курортната част на Дубровник.
“Подбрали сме 3 от най-добрите хотели в града за нашите гости. Всеки от хотелите разполага с всички необходими удобства. Най-важното за хотелите обаче е тяхната локация. Те се намират на първа линия от морето, но и близо до историческия център на града. Така всеки ще може да използва свободното си време пълноценно”, допълва Найденова.
“Абакс” предлага пакет за максимална сигурност при пътуване, както и две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от "Евроинс", с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“ с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.
“Абакс” имат невероятно оферта за тези които искат да разгледат Балканите. Туроператорът предлага еднодневно пътуване до Черна гора и два от най-красивите ѝ градове - Будва и Котор. Има опция и за екскурзия до Цавтат - най-южният хърватски град. Той предлага спираща дъха гледка на Адриатическо море, което е разстлано сякаш на длан.
Найденова е на мнение, че старият град на Дубровник със сигурност си заслужава и е една от най-впечатляващите атракции в Хърватия: “Ако ще се възползвате само от една от допълнителните екскурзии - нека тя да е тази в стария град на Дубровник”.
Той е известен с това, че един от най-добре запазените средновековни градове в световен мащаб. Историческият център все още е заобиколен от крепостни стени, в почти перфектно състояние. Дубровник е най-доброто място за онези, които наистина искат да се върнат във времето и да получат автентично средновековно преживяване.
Именно заради доброто състояние на града много известни филми са снимани в Дубровник. Градът е подходящ както за феновете на историята и културата, така и за киноманиаците. В перлата на Адриатика може да откриете двореца на Денерис от “Игра на тронове” и някои от най-живописните филмови локации от осмата част на “Междузвездни войни”.
Нова година в Дубровник ще гарантира много пътувания, култура, забележителности и добри моменти през 2022. Макар и Хърватия да е характерно лятна дестинация, то тя крие своя чар и през зимата. Най-големият плюс е, че ще може да се насладите на красотата на Дубровник необезпокоявани от тълпите туристи.
Хърватия наистина е едно от най-вълшебните места на Балканите. Дестинацията е многопластова и интересна и несъмнено ще се хареса на всеки вкус.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати