Турагенции

Туроператори настояват за национални здравни политики

   
Туроператори настояват за национални здравни политики

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) се присъединява към апела на европейския туристически бизнес за координиране на европейско ниво на националните здравни политики и недопускане на ново ограничаване на свободата на движение в Европа. Това съобщиха от АБТТА във връзка със съвместна декларация на водещи европейски професионални организации от сектора на туризма и пътуванията. 

Изказването им е по повод предстоящото утре заседание на Съвета по общите въпроси на Европейския съюз (ЕС). На заседанието ще бъдат обсъдени готовността на ЕС, способността за реагиране и устойчивостта на бъдещи кризи в контекста на COVID-19, предава БТА. 

"Като колективен член и единствен и пълноправен представител на България в Европейския комитет на асоциациите на туристическите агенции АБТТА застава изцяло зад заявената позиция, че мерки, насочени към ограничаване преминаването на граници, в действителност не допринасят за общественото здраве, но ще окажат отрицателно въздействие върху местните икономики и туристическите индустрии в частност", посочват още от българската асоциация.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати