Новини Транспорт

Ryanair пуска полети от София до Палма де Майорка

   
Ryanair пуска полети от София до Палма де Майорка

Нискотарифният превозвач Ryanair пуска директни полети от София до Палма де Майорка, съобщиха за TravelNews от компанията. Линията стартира от 29 март 2022 г. и ще продължи до края на октомври, като ще обхваща и целия летен сезон. Полетите ще се осъществяват всеки вторник и събота. Цените започват от 44.99 евро в посока без багаж. 

От авиокомпанията очакват голям интерес към дестинацията от българските туристи. С много програми вероятно ще се включат и туроператорите за почивки и екскурзии. Отделно живеещите на Палма де Майорка българи също ще могат да се прибират у нас по-лесно. До момена до испанския остров полети изпълняваше веднъж седмично единствено националният превозвач „България Еър“. 

Остров Майорка е най-големият от Балеарските острови, разположени в Средиземно море и част от територията на Испания. Най-огромният град на острова и столица на автономната област на Балеарските острови е град Палма. Курортът Палма де Майорка е разположена на южното крайбрежие на острова, в залива Палма и има население около 375 000 жители. Най-известният плаж се казва Плайа да Плама и е с дължина около 30 км. Той е сред любимите атракции на всеки турист. Освен с плажове, островът може да ви впечатли с уникална природа, която предразполага към романтика.  

Едно от най-любопитните неща за Палма де Майорка е развитието на културния й живот, в който има и българско участие. Всяка година през ноември тук се провежда оперен фестивал. Той е създаден преди около 30 години от Борислав Иванов и от тогава ежегодно има българско участие в него. 

Основен обект на внимание е столицата Палма, възникнала като град още в далечния XIII в. С архитектурата си, катедралите, улиците и оживлението тя много напомня на Барселона. Дори централната улица в града се казва като тази в испанската столица - "Ла Рамбла". Символът на столицата е готическата катедрала “La Seu”, което в превод означава “светлина”.  Тя се намира над пристанището и е строена близо 400 години. Зад нея е разположена старата част на Палма със своите малки и тесни каменни улички, китни старинни къщи, благороднически дворци и няколко красиви църкви. 

Близо до Палма де Майорка е чудният замък Белвер. Той е построен през XIV в. от Джеймс II Арагонски и се е използвал като военен затвор. Torrente de Pareis е най-живописният залив на острова, а Валдемоса е сред най старите  селища в района, което се се намира на 17 км. от столицата Палма. 

Димо Христов 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати