Турагенции

Марбро турс предлага зимна приказа в Москва и Санкт Петербург

   
Марбро турс предлага зимна приказа в Москва и Санкт Петербург

Има ли нещо по-приказно от заснежена Коледа и Нова година. Често свързване зимните празници с топлина и уют в сърцата, но и с мразовити снежни вечери. Е, ако това е вашата предпочитана обстановка, то Русия е мястото за вас. С пътуване до Москва и Санкт Петербург може да се потопите в магията на зимата.  

Руската столица е разположена на бреговете на река Москва, над която са прехвърлени 40 моста. Мащабите са огромни - по направлението изток-запад диаметърът е около 40 км, а по север-юг - над 52 км. Това прави Москва най-големият европейски град. Мегаполисът е единствен по рода си и съчетава културни забележителности от царска Русия и модерни сгради. Приплитането на новото със старото е нещо уникално за Москва и именно тази комбинация остава дълго в съзнанията на пътешествениците.  

Санкт Петербург е дори по-известен от руската столица. Той носи свой определн чар и енергия. Градът е известен като Северната Венеция заради красивите си канали, поръбени с дворци. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани.  Петър I Велики е искал да създаде Санкт Петербург като “Прозорец към Европа”, и със сигурност успява да придаде типичната аристократична европейска атмосфера на града. В сърцето му може да откриете грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са ключови за историята на Санкт Петербург и се усещат на всеки ъгъл.  

Туроператорът “Марбро турс” предлага уникална възможност за посрещане на 2022 г. в Русия. Датата на заминаване е 27 декември, а програмата е с продължителност 8 дни. Цените започват от 2 429 лв. на човек и включват: самолетен билет София–Москва-София с 23 кг. чекиран багаж и 8 кг. ръчен багаж, летищни такси, 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Москва, 5 нощувки в хотел 4* в Санкт Петербург, 5 обяда в типични руски ресторанти и всички трансфери по маршрута включително и билет за влак „Сапсан” (2-ра класа) по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва.  

За да се докоснете до руската култура не е нужно само да посетите музеите и да разгледате забележителностите. Традиционната изрично европейска кухня е в основата на културата. Поради тази причина “Марбро турс” организират и кулинарен урок за приготвяне на пелмени в ресторант „Садко“. Другата дейност, включена в програмата е разходка с шейни „Руска Тройка“.  

В екскурзията влизат и типичните за Русия забележителности. Туроператорът е наясно, че емблематични сгради като Кремъла и Кремълските катедрали, крепостта Петър и Павел, Ермитажа и много други не бива да бъдат пропускани. “Марбро турс” предлага екскурзоводско обслужване на български език, както и придружител от туроператора по време на пътуването. Входните такси за посещаваните туристически обекти са включени в пакетната цена.  

Русия е магично място, запазило голяма част от предишния си блясък. Ако искате да съчетаете новогишната вечер с магични царски дворци, старовремска архитектура и пленителни музеи и галерии, то екскурзията до Москва и Санкт Петербург е точно за вас. Нека 2022 започне подобаваща с посещение на някои от най-важните места за европейската история! 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати