Анализи Новини

Фирма на студентка на министър Стела Балтова печели поръчка за маркетинга в туризма

   
Фирма на студентка на министър Стела Балтова печели поръчка за маркетинга в туризма
Министър Балтова и Яна Спасова се познават явно отдавна

Компанията „Експлика“ ЕООД е дала най-ниската цена по процедура на пряко договаряне с оферти, обявена от Министерството на туризма, за анализ на ефективността на маркетинговата стратегия в сектора за 2020 г. Това съобщиха за TravelNews представители на туристическия бранш. Фирмата е собственост на Яна Спасова, показва справка в Търговския регистър. Интересен момент е, че нейн рецензент на дипломната работа за завършване на магистърска степен е била именно министърът на туризма доц. Стела Балтова. 

„Не съм уведомена, че печеля и нямам представа. Изчакайте някой да ме уведоми и тогава мога да отговарям на въпроси“, заяви пред TravelNews Яна Спасова. „Г-жа Балтова ми е била рецензент на дипломната работа за магистър по управление на туризма“, призна Спасова. От Министерството на туризма засега запазват мълчание. 

Ведомството е поканило за участие в процедурата 5 фирми. Оферти са подали само три маркетинг и консултантски агенции - „Експлика“ ЕООД, „Естат“ ЕООД на Иво Желев и „Блу пойнт България“ на Юлиан Добрев. Стойността на поръчката е до 30 000 лв. без ДДС. 

Министерството на туризма трябва да извърши анализ на ефективността на маркетинговата стратегия за предходната година преди приемането на новата за следващата година. За 2022 г. стратегията беше приета в края на октомври от Националния съвет по туризъм. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати