Транспорт

Борис Бонев иска споделеното пътуване като Uber да се върне в България

   
Борис Бонев иска споделеното пътуване като Uber да се върне в България

Услугите за споделено пътуване трябва да се върнат в България и не трябва да се допуска повече държавата да се намесва в свободната инициатива по начина, по който стана това с Uber преди години. Това коментира общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+.

В четвъртък Столичният общински съвет подкрепи неговото предложение минималната цена на таксиметровата услуга в София да се увеличи от началото на следващата година (още за самото решение може да прочетете тук). "Смятам, че тези хора предоставиха необходимите доказателства, за да им се повиши минималната цена", коментира той в предаването на Веселин Дремджиев.

"Очевидно има натиск върху таксиметровите шофьори да возят на минималните цени, което предизвиква дъмпингови цени, защото те не могат да покрият разходите на шофьорите за услугата, която предлагат", каза още Бонев.

Той коментира решението на Антимонополната комисия, с което беше върнат избора на строител на завода за горене на боклука на София. "Очаквам, че просто ще изпуснат срока за усвояване на парите и този проект ще пропадне, защото здравето на софиянци ще спечели от такова развитие", заяви той. "Изключително важно е този инсинератор да не се случи, защото не можем да допуснем изгарянето на боклук на два километра от центъра на София", подчерта Бонев.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати