Анализи Новини

Обединените арабски емирства достигна 100% ваксинация

  27.11.2021 19:15  
Обединените арабски емирства достигна 100% ваксинация

Обединените арабски емирства станаха първата страна в света, имунизирала с поне една доза ваксина срещу ковид 100 процента от подлежащото на ваксинация население, предаде Франс прес, като се позова на здравното министерство.

Поставени са общо близо 22 милиона дози, като 90,18 процента от хората са с пълен курс на ваксинация, отбеляза министерството. В страната с около 10 милиона жители, значителна част от които - работници имигранти, на имунизация подлежат всички на възраст над 3 години.

ОАЕ огласи новината на фона на нова тревога, предизвикана от появата на нов вариант на коронавируса, засечен за първи път в Република Южна Африка. Вчера Световната здравна организация обозначи новия вариант с гръцката буква Омикрон и го определи като обезпокоителен. Много страни, сред които и Емирствата, затвориха границите си за пътници от страни от южната част на Африка. По официални данни от началото на пандемията в ОАЕ са регистрирани общо 741 000 случая на коронавирус, като 2145 от заразените са починали.