Новини Турагенции

Екватор обяви програма за световното ЕКСПО и Нова година в Дубай

   
Екватор обяви програма за световното ЕКСПО и Нова година в Дубай

Световното изложение ЕКСПО Дубай е с продължителност 6 месеца, което се стреми да вдъхновява хората, представяйки най-добрите примери за сътрудничество и иновации от цял свят. Проектът трябваше да стартира през октомври 2020 г., но поради обстоятелствата около пандемията с COVID-19, беше отложен с една година и отвори врати на 1-ви октомври 2021. Това световно изложение ще бъде първото в региона на Близкия изток, Африка и Южна Азия (MEASA) и най-голямото събитие, организирано някога в арабския свят.  

В организацията се включиха над 200 участници, включително държави, бизнес и образователни институции. Главната тема на събитието е “Свързване на умовете, създаване на бъдещето”, а трите подтеми са “Възможности”, “Мобилност” и “Устойчивост”. Всяко от тези разделения разполага със свой павлион, където посетителите на ЕКСПО-то могат да видят представените идеи, кореспондиращи с темата. Също така 192 държави имат собствени павлиони, където ще са изложени проектите им. България също участва със собствена палата. 

ЕКСПО Дубай се разполага на 438 хектара и в тях посетителите могат да се насладят както на новаторска архитектура и най-разнообразни произведения, така и на художествени работилници, концерти и други интерактивни събития. Несъмнено изложението предлага невероятно изживяване и представлява интерес за много туристи. 

Туристическа агенция “Екватор” организира екскурзия, включваща обиколка на Експото, с което предлага на клиентите си уникална възможност. Компанията предлага луксозни почивки в  Дубай с чартърен полет на FLY DUBAI. Започвайки от 29 ноември 2021, полетът ще се изпълнява по един или два пъти всеки месец. Последните дати за 2021 са 6 декември и 30 декември 2021 г. с празнуване на Нова година в Дубай.  

Цените започват от 1410 лв. на човек и включват самолетен билет София - Дубай -София с авиокомпания FLY DUBAI с включени летищни такси и 20 кг чекиран багаж, трансфери летище – хотел – летище, 7 нощувки със закуски  в 4-звездния хотел Avani Ibn Battuta Dubai и обслужване от представител на фирмата партньор. „Екватор“ осигурява за клиентите си и “Пакет за максимална сигурност”, както и две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и покритие на COVID–19 и застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на COVID–19.  

“Хотелът е един от най-добрите в Дубай. Изпитвали сме многократно качеството му и мога да гарантирам, че туристите ще получат обслужването, за което си плащат”, обяви Петя Борисова, мениджър „Продажби“ в туристическата агенция. “Дубай е известен именно с гостоприемните си и топли жители. Всеки ще се чувства добре дошъл и обгрижен на това чудно място”, допълни тя.  

Посещението на ЕКСПО Дубай също е включено в цената, но за онези, които искат да се потопят в арабската култура, “Екватор” са подготвили повече развлекателни предложения. Българите могат да се насладят на ден в Дубай Сафари парк, обиколка на “градината на чудесата” Miracle Graden и вечерен круиз в Dubai Marina с вечеря. За феновете на културните екскурзии пък по-подходящи са целодневните програми до Абу Даби и стария Дубай.  

За онези, които искат да съчетаят “полезното с приятното” и да се насладят както на море през декември, така и на зaбележителното изложение ЕКСПО Дубай, то екскурзията до Дубай е чудесен вариант. Обединените арабски емирства ще ви впечатлят. За тези, които обичат динамичността на големия град, луксозната обстановка и модерната архитектура, Дубай е перфектното място.  

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати