Новини Транспорт

Авиокомпаня British Airways спря полети, заради липса на служители

   
Авиокомпаня British Airways спря полети, заради липса на служители

Британският национален превозвач British Airways преустановява полетите си до Хонг Конг. Причината е липсата на служители в резултат на високия брой заболели от коронавирус стюардеси. „Взехме трудното решение да спрем временно полетите до Хонконг“, се казва в съобщението на авиопревозвача.

В събота хонконгският вестник South China Morning Post съобщи, че във връзка с откриването на коронавирус при една от стюардесите на British Airways, целият екипаж е в режим на самоизолация. В същото време на 20 ноември тест на пилот на авиокомпания показа положителен резултат за COVID-19, в резултат на което всички стюарди също бяха принудени да се поставят под карантина. Министерството на здравеопазването на Хонконг от своя страна поясни, че от този момент всички членове на екипажа, които са били в изолация, вече са се върнали във Великобритания.

Преди това водещата авиокомпания в Хонконг Cathay Pacific намали полетите си през декември поради недостиг на персонал поради нарастващата заболеваемост от COVID-19. Преносителите предприемат подходящи мерки на фона на откриването в Хонконг на нов щам на омикрон коронавирус, който по предварителни данни може да е по-заразен от досега известните варианти.

В петък Световната здравна организация (СЗО) определи щама на коронавирус B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката буква омикрон. Този вид "има голям брой мутации, някои от които предизвикват загриженост" за СЗО.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати