Новини Хотели

Гърците започват да се връщат в Петрич

   
Гърците започват да се връщат в Петрич

Гърците започват да се връщат в Петрич за новогодишните празници. Това обяви за TravelNews Фани Юзирова, един от собствениците и управител на бутиковия хотел "Прованс" в южния град. Заради Ковид пандемията те отстъстваха почти година и половина, каза тя. Гърция влезе в червената зона, но от 1 декември 2021 г. само ваксинираните туристи от нея ще могат да влизат свободно у нас.

"Хотелът и нашите ресторанти вече са резервирани и пълни за посрещането на Новата година", отбеляза Юзирова. Основно работят с български туристи, но преди пандемията са посрещали освен гърци и много румънци, гости от Северна Македония и други чужденци, които идват основно по бизнес.

Бутиковият хотел „Прованс“ в Петрич ще бъде разширен в бъдеще с изграждането на конферентна зала и СПА център, заяви Фани Юзирова. Засега няма яснота кога ще започне новият етап на проекта. „Имаме търсене за организиране на събития и само ресторантът не ни стига. Затова ще направим конферентна зала, тъй като в Петрич няма голямо предлагане на подобни услуги“, обясни тя. В нея ще могат да се провеждат семинари, конференции, сватби, тържества и други.  

СПА центърът ще предлага допълнителни услуги за гостите на хотела. Той ще бъде най-модерният в града. В него ще има сауна, парна баня, джакузи, басейн и фитнес. С конферентната зала и СПА центъра вероятно ще се повиши и категорията на хотела, който в момента е три звезди и е изграден преди две години.

Хотел „Прованс“ разполага с 12 двойни стаи /8 от тях с тераси/, 4 апартамента /с тераси/ и 3 студия /с тераси/. В него се намира най-добрият ресторант в Петрич. Собствениците притежават и още един популярен ресторант - „Детелина“, който е създаден преди 25 години.

Петрич е благословен град на границите с Гърция и Северна Македония. Намира се в подножието на кестеновите гори на природен парк Беласица. Изключително удобната локация на бутик хотел „Прованс“ улеснява туристите, които искат да разгледат града на известната пророчица Ванга. Само на 8 км е от тайнството на Рупите, които са съвсем близо до античния град Хераклея Синтика. В историческия маршрут може да добавите и средновековната Самуилова крепост, днес национален парк-музей, който е на 16 км от Петрич. Съвсем наблизо е и град Сандански, известен със своите спа терапии. Включете в обиколката си и посещение на уникалните Мелнишки пирамиди, намиращи се на 20 км.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати