Анализи

Турция се цели да привлече 29 млн. туристи през 2021 г.

   
Турция се цели да привлече 29 млн. туристи през 2021 г.

Целта на Турция в областта на туризма за 2021 година е привличането на 29 милиона туристи и 24 милиарда долара приходи, съобщи TRT. Министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой в речта си на 11-ия Международен конгрес за туризма в Анталия заяви, че пандемията от COVID-19 се е отразила неблагоприятно на всички сектори в глобален мащаб.

Ерсой заяви, че туристическия сектор си е взел поуки от този процес и че продължават по пътя правейки необходимите обновления.

Ерсой подчерта: „По-рано ревизирахме целта за 25 милиона туристи и 20 милиарда долара приходи на 28 милиона туристи и 22 милиарда долара приходи през 2021 година... Вземайки предвид данните за ноември и декември, които са над очакванията за пореден път ревизирахме в посока на горе целта ни на 29 милиона туристи и приходи в размер на 24 милиарда долара.“

Министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой изтъкна, че Турция е посрещнала повече туристи от Испания благодарение на инициативите реализирани през последните две години.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати