Анализи Новини

Тайланд организира криптовалутен туризъм за подпомагане на икономиката

  30.11.2021 10:26  
Тайланд организира криптовалутен туризъм за подпомагане на икономиката

Властите на Тайланд измислиха необичаен начин за възстановяване на икономиката на държавата, която почти изцяло зависи от туризма. Идеята е в страната да бъдат привлечени притежателите на различни криптовалути, като за тази цел започва изграждането на необходимата инфраструктура, която дава възможност за лесно разплащане с помощта на цифрови пари.

Според думите на ръководителя на Министерството на туризма на Тайланд Ютасак Супасорн (Yuthasak Supasorn), в момента неговото министерство работи върху възможността туристите да могат да заплащат всичко с помощта на различните криптовалути. Според направените предварителни оценки, възможността за заплащане с цифрови пари ще даде възможност на икономиката на Тайланд да си възвърне 80-те милиарда щатски долара, които държавата изгуби по време на COVID-19 пандемията.

Към днешен ден криптовалутите не са признати за официално и законно платежно средство на територията на Тайланд. Това означава, че за реализацията на този проект ще е необходимо немалко време. Властите възнамеряват да създадат специално министерство, което ще се занимава с въпросите, свързани с разработването на собствена криптовалута и контрола на работата на различните организации, които имат каквото и да е криптовалутна дейност.

Инициативата вече се обсъжда от комисията по ценни книжа и борси, от централната банка на Тайланд, както и от най-голямата криптовалутна борса в страната Bitkub Online Go.