Събития

На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall

   
На чаша вино с Модернистите на XX век в Галерия Vivacom Art Hall

Специално издание от поредицата Арт & Вино
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 отбелязва своята 10 годишнина с официалното откриване на изложба, посветена на големите „Модернисти на XX век“ - Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже. Събитието ще се състои на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията, а колекционери и посетители ще могат да се насладят на екпозицията до 22 декември 2021 г.  с вход свободен.
По случай откриването на изложбата Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 Ви кани и на специално арт събитие от поредицата “Арт и Вино” на 04 декември от 17:00 г., което ще предизвика вашето вдъхновение.  Докато се наслаждавате на чаша хубаво вино и приятен разговор с приятели, може да създадете ваша собствена картина, вдъхновена от големите имена в Модернизма - Пикасо, Миро, Шагал и Дали. Ще имате възможността да разгледате шедьоврите на модерните автори и с помощта на професионален художник да създадете собствена картина, която да запазите като спомен или да подарите на любим за вас човек.
Елате и изживейте една незабравима вечер в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5!
В изложбата ще бъдат представени: 14 нови и непоказвани изумителни експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie” /портфолио, включващо 25 литографии, от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж/ и “Коридите”. Творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии /смесена техника/, създадени през 1963 г. – 1964 г. Това е най-голямата публикувана серия с илюстрации на автора, издадена е от Ридзоли едишънс – Милано, Италия. Произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, създадена през 1960 г., която е една от най-емоционалните му серии. Портфолиото включва общо 24 цветни литографии, всяка от които илюстрира сцена от старозаветен текст. Сред тях попадат „Изгонването на Адам и Ева от Райската градина”, „Молитвата на Йов” и др. Нови творби на Хуан Миро и Матис и др.
Част от картините идват от прочутото Ателие „Мурло“ в Ню Йорк, най-големият в света издател на оригинално графично изкуство, което работи с творците. Ще бъдат показани и постери от реализирани вече изложби на модернистите и Ателието. Всички произведения ще могат да бъдат закупени и да станат част от колекциите на българските почитатели.

*В Галерията се спазват всички противоепидемични мерки, допускат се хора само с представен зелен сертификат от: ваксинация, преболедуване, пср тест/ антигенен тест                                                        
Повече информация може да откриете на: vivacomoborishte5.com



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати