Турагенции

Хитовата Албания се предлага и за Нова година

   
Хитовата Албания се предлага и за Нова година

Албания - хитът на лято 2021, е предлагана за посрещане и на Новата година. Туроператорът “Бохемия“ предлага пътуване до курорта Дуръс по автобусна програма в периода 30 декември - 2 януари 2022 г.”, сподели пред TravelNews  Байко Байков, управител на компанията. Предвидени са 3 нощувки в 4-зведния хотел Premium Beach, който е на първа линия на Адриатическо море. Цената е изключително добра - от 603 лв. на човек, като включва новогодишната вечеря и програма. В нея влиза и транспорт с автобус, 3 дни със закуски и вечери, ползване на басейн и СПА център в хотела, както и посещение на Тирана, Дуръс, Круя и Струга. За максимална сигурност на туристите, туроператорът е предвидил и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс".

Туристите ще могат да отпътуват от София, Студена и Дупница по маршрут Скопие - Струга - Елбасан и крайна точка Дуръс. Това е един от най-древните градове в Албания. Той е бивша столица, разположен на Адриатическо море, и е най-голямото пристанище в страната. Останките от римското минало на града тихо нашепват стари легенди. Амфитеатърът е един от най-големите и запазени на Балканския полуостров, с параклиса „Св. Астий“, останките от Византийската крепост с венецианската кула и археологическия музей. В наши дни пък е сред най-посещаваните курорти в страната. Там може да намерите 10 км плажове, които привличат хиляди туристи през летния сезон. Дуръс е изключотелно подходящ за любителите на изкуството. В него може да откриете галерия „Колосео”, където могат да се видят творбите на различни местни артисти. 

“Въпреки че Дуръс има своята слава, то няма място за сравнение с Тирана”, категоричен е Байко Байков. “Албанската столица се превърна от мястото на някогашната комунистическа утопия в един от най-модерните градове на Балканите”, допълва той. 

В столицата ще може да посетите площад “Скендерберг” с Двореца на културата, Националния исторически музей, джамията на Етем бей и часовниковата кула, Булеварда на мъчениците на нацията, пирамидата на Енвер Ходжа, площад "Майка Тереза". 

Новата 2022 г. ще започне с кратка разходка до близкото градче Круя. То е известно с живописните си гледки, които се разкриват от скалната тераса, на която е разположено. Красотата на Албания и Адриатическо море от там несъмнено спира дъха!

Името на града произлиза от албанската дума kroj, която означава извор. Това е родното място на националния герой на Албания - Скендербег. Голям търговски център в средните векове, днес Круя е един от най-важните туристически центрове на Албания със запазената османска чаршия и средновековната крепост, издигаща се над него. 

“Круя не е типичният избор за полудневна екскурзия след Нова година, но вярвам, че средновековната крепост и чаршията са повече от впечатляващи и си заслужава да бъдат видени”, изтъкна Байков. 

Независимо дали търсите интересна дестинация за Нова година с приятели, релакс и морски разходки или култура и музеи, то Алабания е вашето място. Автобусната програма на “Бохемия” гарантира, че няма да има скучаещи и всеки ще посрещне 2022 подобаващо. 

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати