Турагенции

Ирландия въвежда изискване за отрицателен тест за влизане

   
Ирландия въвежда изискване за отрицателен тест за влизане

Поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от 3 декември 2021 г.

По информация на посолството ни Дъблин, всички пътници, пристигащи в Ирландия, включително ваксинираните и преболедувалите COVID-19, ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той трябва да е PCR тест, извършен през последните 72 часа, или антиген тест, направен до 48 часа преди пътуването. Децата на възраст до 11 г. са освободени от тест.

Проверки за съответствие на документите на пътуващите с настоящите изисквания ще бъдат извършвани от въздушните и морските превозвачи, както и на място при пристигане на пристанища и летища в страната.

Новите ограничения ще се прилагат за минимален период от 14 дни, след което ще бъде разгледана възможността за тяхното премахване или продължаване.

Подробна информация за действащите ограничения може да бъде намерена на официалния сайт ирландското правителство: https://www.gov.ie/en/press-release/a83e7-covid-19-reframing-the-challenge-continuing-our-recovery-reconnecting/

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони за връзка: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати