Новини Турагенции

Задължителен PCR тест за всички пристигащи в Кипър

   
Задължителен PCR тест за всички пристигащи в Кипър

Тестове ще бъдат правени и независимо дали пътникът има сертификат за ваксинация или преболедуване.

Кипър въвежда задължителни PCR тестове за всички пътници, пристигащи в страната, съобщава електронното издание на кипърския гръцки вестник "Филелефтерос". Решението е било прието днес на заседание на Министерския съвет, предаде Нова тв. Всички пътници над 12-годишна възраст, пристигащи на острова със самолет или кораб и независимо от коя държава идва, ще му бъде правен тест. Мярката се въвежда в опит да се възпрепятства влизането на новата мутация на COVID-19, която вече се регистрира в Африка и някои страни от Европа. Тестове ще бъдат правени и независимо дали пътникът има сертификат за ваксинация или преболедуване.
Пътниците, които влизат на територията на републиката от пристанищата, ще трябва да представят удостоверение за отрицателен PCR тест с валидност 72 часа. Въпреки това на тях ще им бъде правен и бърз антигенен тест, който ще е безплатен, уточнява изданието. На летищата в Ларнака и Пафос ще се прави задължителен PCR тест.
Мярката влиза в сила на 6 декември и ще е валидна до януари 2022 г. Според епидемиологичната обстановка в началото на следващата година ще се реши дали да бъде удължено действието й.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати