Анализи Новини

Борис Карагеоргиев: Ще водим над 800 студенти в Банско

   
Борис Карагеоргиев: Ще водим над 800 студенти в Банско

казва в интервю пред TravelNews Борис Карагеоргиев, собственик и управител на туроператора „Мистрал травел“, който е специализиран в работата с младежи

Господин Карагеоргиев, каква е ситуацията тази година и ще празнуват ли 8-ми декември студентите?

  • Организираме 8-ми декември в град Банско. Нашият бранд се казва „МегаБанско“. Комбинирали сме 5-6 хотела, механи и дискотеки. Имаме доста ангажирани изпълнители за 7-ми и 8-ми съответно. Тази година с нашите партньори от „Гранд Хотел Банско“ изготвихме нов вид пакет, тъй като опитахме да предоставим нещо по-различно. Предлагаме за първи път 7-ми и 8-ми декември на „ултра ол инклузив пакет“. Имахме очакване, че може да има локдаун или няма да могат да работят нощните заведения и предприехме крачка да предложим тозши нов вид продукт. Клиентите да бъдат в самия хотел, където ще има цялостна програма.

Колко студенти очаквате на 8-ми декември?

  • До момента имаме потвърдени резервации за над 800 човека в Банско, като в последната седмица има голям интерес и се надяваме да стават все повече клиентите. Миналата година официално нямаше 8-ми декември и сега е голямо търсенето. Ние направихме нещо малко в „Гранд Хотел Банско“, като спазвахме всички противоепидемични мерки и опитахме да пресъздадем 8-ми декември по друг начин. Смея да твърдя, че успяхме. Имаше малък брой туристи, но всеки студент беше доволен.

Тази година ще бъдат ли пречка зелените сертификати?

  • Тази година точно зелените сертификати ще дадат възможност да празнуват студентите. Ние предлагаме билети за антигенни тестове, тъй като има доста студенти, които не са ваксинирани. Ще си правят антигенен тест на място в Банско или в София.

Каква е ситуацията за Нова година?

  • За Нова година имаме потвърден наш продукт, за който се радвам, че вече е разпродаден изцяло. Предлагаме посрещане на 2022 г. в Белград в Сърбия. Имаме около 250 записани човека за там. Всички резервации са ни потвърдени и се надяваме да прекараме Нова година по балкански. В България не правим нищо. Насочили сме изцяло усилията си за чужбина, като ще имаме туристи и в други дестинации.

Туроператорите притеснени ли сте от новия щам Омикрон?

  • В момента следим ситуацията и сме притеснени дотолкова, че някои страни въвеждат ограничения или забрани за влизане на чужди туристи. Очакваме развитие, да видим къде ще може да се работи и в кои държави. Ситуацията не е добра за всички нас, но се борим всеки ден, за да продължаваме да правим това, което обичаме.

Вие направихте тази година за първи път чартър до Египет в толкова трудна и сложна ситуация. Как оценявате постигнатото?

  • Решихме да представим един по-личен продукт, не просто една екскурзия. Направихме го с нашите партньори от Pulse Fitness. С много труд и постоянство се получи и добро партньорство. Предложихме на клиентите да имат едновременно екзкурзия, спортни активности и забавления нощем. Получи се доста добре и се радваме, че всички наши клиенти се довериха на този по-личен продукт, който направихме за тях.

Каква е Вашата равносметка за цялата 2021 година?

  • Ние се фокусирахме главно върху екзотични дестинации и сме доволни. Равносметката е, че не беше лесна година за всички нас. Но както казах със сплотеност, много работа и постоянство нещата се получават. Със сигурност е по-добра от 2020 г., когато нямаше яснота какво се случва. Тогава беше много по-трудно за работа. Сега самите клиенти имат по-голямо желание да пътуват.

Какви са очакванията Ви за 2022? Какво планирате да правите?

  • В ситуацията, в която се намираме, е трудно да се прогнозира какво ще се случи догодина. Надявам се пътуванията да се облекчават в по-голяма степен. Едно знаем със сигурност, че трябва да бъдем гъвкави, адаптивни и да работим с хъс и желание в тези така трудни времена за туризма. Насочили сме внимание към реализирането на програми и продукти в още екзотични дестинации, но всичко зависи от обстановката. Мога само да кажа, че ще направим всичко възможно да направим качествени продукти и услуги.

Интервюто взе Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати