Новини Транспорт

90% от екипажа на Wizz Air вече са ваксинирани

   
90% от екипажа на Wizz Air вече са ваксинирани

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, обяви, че 90% от членовете на екипажа ѝ вече са ваксинирани. Това се случва в рамките на крайния срок от 1 декември, който компанията беше поставила за това полетният и кабинният екипаж да бъдат ваксинирани или ще трябва редовно да се тестват на собствени разходи, освен ако не са се възстановили наскоро от COVID-19. Изискването е в основата на ангажимента на авиокомпанията да защитава здравето и безопасността на своите пътници и служители.

След като през септември Wizz Air обяви, че ще въведе ваксинация срещу COVID-19 за всички свои полетни и кабинни екипажи, днес процентът на ваксинираните вече е по-висок от средния процент на ваксинация в повечето държави, в които превозвачът оперира.

Новата политика на авиокомпанията не изисква задължителна ваксинация, но членовете на екипажа, които не са ваксинирани, ще трябва сами да покриват разходите за собственото си тестване от 1 декември нататък. Неваксинираните членове на екипажа, които могат да предоставят медицинско доказателство за освобождаване, ще могат да преминават през антиген/PCR тестове на регулярна база.

Решението да се изисква екипажът да има ваксина срещу COVID-19 се базира на редица изследвания, които демонстрират ефективността на ваксината като най-добрата налична форма на защита срещу COVID-19. Wizz Air също организира редовни уебинари и индивидуални консултации с вирусолози, за да образова екипа си относно ваксините и да отговори на всички въпроси, които служителите могат да имат.

Йохан Айдхаген, Chief People Officer в Wizz Air Group, коментира: „Имаме удоволствието да съобщим, че 90% от членовете на нашите полетни и кабинни екипажи вече са ваксинирани. В началото на пандемията ние бяхме сред първите в индустрията с нашите строги мерки за здраве и безопасност, тъй като напълно разбираме отговорността, която носим за защита на екипажа и пътниците на борда чрез смекчаване на рисковете от COVID-19 и осъзнаваме решаващата роля, която играе ваксината за това.“

***

За Wizz Air
Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира с флотилия от 145 самолета Airbus А320 и А321. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

За повече информация:
M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950, [email protected]
Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]

 Последвайте ни в Twitter: @wizzair
 Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom
 Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com

Бележки до редакционните екипи:
•    Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.
•    Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.
•    HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.
•    За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.
•    За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати