Турагенции

Норвегия въвежда задължително тестване при влизане в страната

   
Норвегия въвежда задължително тестване при влизане в страната
  nova.bg

С цел ограничаване разпространението на коронавируса Норвегия въведе от днес, 3 декември 2021 г., задължително тестване за COVID-19, което ще се извършва на граничните пунктове при влизане в страната. В случай, че на границата няма тестова станция, пристигащите са длъжни да се тестват в рамките на 24 часа от влизането си в Норвегия.

 По информация на посолството ни в Осло тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19.

 Изискването е в допълнение към въведените по-рано ограничителни мерки при влизане в Норвегия: задължителна онлайн регистрация преди отпътуването и негативен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 24 часа преди влизане в страната. Пътниците с пълен цикъл на ваксинация и преболедувалите коронавирус в последните 6 месеца са освободени от изискването за предварителен тест, а тези, които не притежават сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19, подлежат и на 10-дневна карантина.

 При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати