Събития

Пловдив ще привлича повече туристи от Южна Корея

   
Пловдив ще привлича повече туристи от Южна Корея

Посещения на повече туристи от Южна Корея, засилване на културния обмен и съвместни прояви с побратимения град Тегу обсъждаха по време на официална среща кметът на Пловдив Здравко Димитров и посланикът на Южна Корея в България – Н. Пр. Ли Хо-шик.

Градоначалникът запозна дипломата с културния и икономически профил на града, като подчерта хилядолетната му история и факта, че е водещ образователен и икономически център за страната.

Н. Пр. Ли Хо-шик сподели на Здравко Димитров, че преди да бъде назначен за посланик първият му контакт с Европа е бил именно в Пловдив, където заедно със семейството си е посетил забележителностите в града под тепетата. Още тогава е бил впечатлен, че градът е Европейска столица на културата и притежава изобилие от културни и исторически паметници.

Участниците в срещата, сред които и заместник-кметът Тодор Чонов, изразиха надежда, че след  пандемията ще се възстановят връзките между градовете и държавите.

Те коментираха още, че местните власти са изключително важни за просперитета на държавата, тъй като те реализират политики за подобряване качеството на живот на гражданите. Посланик Ли Хо-шик, от своя страна, сподели, че следващата 2022-а в Южна Корея също предстоят избори за президент и местна власт.

По време на срещата бяха очертани и темите, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – икономически форуми и съвместни културни прояви.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати