Новини Турагенции

Туроператор възобновява чартърите до Кения

   
Туроператор възобновява чартърите до Кения

Туроператорът „Абакс“ възобновява чартърите до Кения, съобщи за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на компанията. Полетите от София тръгват от 29 януари 2022 г., като са предвидени такива за всеки месец до април. Те ще бъдат изпълнявани от българската авиокомпания European Air Charter. Директен полет до Кения ще има и от Варна на 11 февруари 2022 г. “Кения е чудесна начална сафари дестинация. Мястото е идеално да запознае туристите с източноафриканската култура. Невероятните хотели на брега на Индийския океан ще накарат всеки да се влюби в мястото”, смята Найденова.  

Кения предлага идеалния баланс между суровата земя и усмихнатите и приветливи хора, които ще се погрижат пътуването наистина да е незабравимо. Уникалното в страната несъмнено са животните. Слонове, лъвове, хипопотами, жирафи и много други представители на кенийските савани могат да бъдат видени в естествената си среда на фото сафарито, което туроператорът организира. “Абакс” предлага също и гмуркане в тюркоазените води на кенийското крайбрежие, екскурзия до Момбаса, морско сафари и много други вълнуващи дейности.  

Цените започват от 2437 лв. на човек  

за 7 нощувки с all inclusive в зависимост от категорията на хотела. В сумата влизат още самолетен билет; летищни такси; регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен; трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус; медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Евроинс“; застраховка отмяна на пътуване; представител на туроператора с български език за целия престой. Цената не включва фото сафари и екскурзии. Входната виза за Кения също е отделно.

“Кения все още е непозната дестинация за много българи, но истината е, че луксозните й плажни комплекси по нищо не отстъпват на all inclusive курортите от други екзотични дестинации като Занзибар, Доминикана и Малдивите”, споделя Мартина Найденова. Туроператорът работи с 4 хотела от най-добро качество в държавата. Кения е една от най-изгодните екзотични дестинации. Качеството на облсужването и преживяваванията биха били на много по-високи цени в някои от известните туристически дестинации.  

“Съотношението цена-качество е това, което наистина привлича туристи към програмата. Постарали сме да превърнем Кения в достъпна дестинация за българите”, допълва Найденова.  

Кения е едно от най-добрите места в Африка, където да отидете на първото си сафари. Преживяването ще ви отведе в същинска картина от документален филм на National Geographic - пред вас ще се разкрият зебри, жирафи, лъвове и други в естествения си хабитат. Тя е оживена и впечатляваща държава с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни ястия като угали (царевично ястие) и ирио (пюре от картофи и грах) и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат.

Подарете си незабравимо усещане за началото на 2022 г. Няма нищо по-хубаво от ново пътуване, особено ако дестинацията е толкова вълнуваща. Кения е уникално място, което предлага единствени по рода си атракции. Всеки любител на природата ще се наслади на величествените животни, спиращите дъха гледки и неописуемия лукс!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати