Новини Турагенции

Най-интересните забележителности в Куба

   
Най-интересните забележителности в Куба

Куба е остров с богата история, необикновена просвета и превъзходна природа. Привлича екскурзиантите с тесните си улички на остаряла Хавана, дългите плажове с съвършен бял пясък, самобитна кухня и забавни обичаи. Порталът " Интерфакс-Туризъм " подбра най-забавните забележителности на острова, които наложително би трябвало да видите, в случай че решите да посетите Куба.

Крайбрежната алея Малекон в Хавана

Разхождайки се по тази алея, можете да добиете визия за съвсем цялата история на столицата на Куба. Малекон се простира на 8 км по крайбрежието, свързвайки 14 градски квартала със остарели и с съвременни здания. Тук се намират и доста значими паметници и монументи. В допълнение, точно на Малекон се организират прочутите карнавали всяка година през февруари. Алеята наподобява най-добре при залез слънце, когато фасадите на постройките красиво проблясват на слънцето.

Капитолий

Тази забележителност се предлага за посещаване във всички туристически пътеводители за Куба. И това не е инцидентно. Смята се, че точно тази внушителна постройка олицетворява свободната страна. Правителственият замък е издигнат върху тресавище, което е пресушено и на мястото е основана ботаническа градина. От всички структури с сходна архитектура, 92-метровият купол на забележителната постройка е превъзхождан по височина само от куполите на катедралата Свети Павел в Лондон и Свети Петър във Ватикана. До 1959 година тук е заседавал държавният парламент, само че през днешния ден в постройката се помещава конгресен център и е допустимо всеки да влезе вътре.

Големият спектакъл на Хавана

Това е един от главните обекти на културното завещание на Куба. Сградата е издигната през 1915 година и е един от най-големите театри в света, като неговата зала може да побере 1500 посетители. Днес това е сцената на националния балет на Куба. Сградата е издигната в нео-бароков жанр, украсена е с голям брой стенописи и каменни статуи. Големият спектакъл на Хавана е прочут с отличната си звучност. Тук се изнасят представления всеки уикенд.

Къщата на Ърнест Хемингуей

Това е двуетажна къща, ситуирана измежду огромна градина. Тук писателят основава фамозните си изделия-романа " За кого бие камбаната " и повестта " Старецът и морето ". Къщата-музей толкоз добре пресъздава достоверната атмосфера, че посетителят има чувството, че великият публицист току-що е излязъл и скоро ще се върне.

Пред вратата на къщата има ботуши, на леглото остарели вестници, на писалището има книги и тетрадки. Цялата експозицията в къщата-музей на Хемингуей в Куба се състои от към 22 хиляди експоната, които описват доста за живота на писателя. Експозицията включва освен книги, а и ловни титли, сбирка от оръжия, бутилки, чаши и така нататък

Екскурзоводите също постоянно оферират да посетите " местата на Хемингуей ". Те включват освен имението, в което е живял писателят, само че и рибарското населено място Кочимар, бар-ресторант и хотел, в който писателят е живял преди да купи къщата си.

Крепостта Ла Реал Фуерса

Това е една от най-старите замъци в Латинска Америка, която в началото е служила за отбрана от пиратски нападения. Сградата е издигната през XVI век. Тя е преустройвана и укрепвана няколко пъти. През 2000-те години в крепостта е проведен морски музей, в който по-особено можете да намерите четириметрово копие на най-огромния транспортен съд от XVII век. Посетителите могат да видят и реални навигационни принадлежности от тези времена и сбирка от находки, извадени от морското дъно.

Национален парк Баконао

Разположен е сред планините и Карибско море. Това място няма да остави безразлични нито деца, нито стари. На територията на парка има повече от 200 статуи на пълномощници на животинския свят от каменната епоха. Има динозаври, мамути и даже антични хора. Всички те са направени в действителен размер.

Моста Бакануягуа

Смята се за най-високото място на острова-височината му е 110 метра. Има наблюдателна площадка, от която се открива прелестна панорама към островната страна. Мостът стои на 40 колони, дължината му е повече от 300 м, а ширината му е към 2 м. При пътешестване с автомобил по моста, даже със междинна скорост, се основава чувството за полет.

Тринидад

Градът, учреден през 1514 година от конкистадора Диего Веласкес, не инцидентно се назовава музей под намерено небе. Той е съхранил в целия му искра историческото си колониално завещание и като че ли е заледен във времето, предоставяйки ни уникалната опция да забележим архитектурата и усетим атмосферата на времето, когато градът е бил главен център на търговията със захар.

Островите Кайо Ларго и Кайо Коко

Това са малки острови покрай огромния кубински остров, като първият се открива на юг в Карибско море, а вторият на север в Атлантическия океан. И двата острова са прочути със своите бели пясъчни плажове и първокласни хотели от огромни интернационалните вериги. Малките острови ще се харесат на феновете на първокласната плажна отмора и екскурзии, обвързвани с природата и наблюдението на животни и морски жители.


 
Източник: money.bg



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати