Турагенции

АБТТА празнува 25 години

   
АБТТА празнува 25 години

Учредена през 1996 г. от неколцина отдадени и целеустремени професионалисти, днес  АБТТА отбелязва своя четвърт вековен юбилей.

Създадена като тясноспециализирано продуктово  сдружение като представител  на българските ИАТА агенти, днес АБТТА е вписана под № 0001  в Националния регистър на туристическите сдружения браншова асоциация на българските туроператори и туристически агенти, авторитетен и независим коректив на провежданата държавна политика, уважаван партньор в неправителствения сектор,  жива организация  с множество успешни инициативи в защита интересите на бизнеса  и редица значими обществени каузи.

Много неща се промениха в последните  25 години и секторът  претърпява фундаментални трансформации, но и днес мисията на АБТТА да  служи на обществото,  да създава сигурност за бизнеса и да подкрепя  изграждането на конкурентноспособна национална туристическа индустрия остава непроменена.

Covid-19 оказа огромно влияние върху световната  туристическа  индустрия, ала  туристическите агенти и туроператорите продължават да са основно звено  на веригата за създаване на стойност в туризма, и да улесняват милиони пътешественици  да организират своите пътувания по света и  да се ориентират в  сложния пейзаж на ограниченията.

На 9 декември, в навечерието на Коледа,  организацията ще отбележи  своя четвъртвековен юбилей с провеждане на добре познатия от  професионалната общност работен форум  - Двадесетата годишна среща на членовете на АБТТА.

Юбилейното издание на обичаното и дългоочакваното събитие  ще се проведе със специалното участие на Генералния секретар на Европейската организация на Европейските туроператорски асоциации Ерик Дрезин, с партньорското съдействие  на ЗД Лев Инс и Сейбър България, и любезната подкрепа на Гранд хотел Милениум, Софийска опера и балет и Винарска изба Златен Рожен.

За да открие престижния форум е поканена Министъра на туризма Стела Балтова; сред поканените лектори ще чуем експерти от Министерство на туризма, НАП, КЗП, ИАТА.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати