Събития

Летището и пристанището в Бургас ще си партнират

   
Летището и пристанището в Бургас ще си партнират

Порт и летище ще си партнират в съвместни проекти, които биха променила туризма в региона.

Изп.директор на Пристанище Бургас Диян Димов и генералният мениджър на „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“ Франк Кванте подписаха церемониално историческо споразумение за сътрудничество.

Те парафираха меморандума навръх празника на града – 6 декември, в Магазия 1 на Морска гара.

Двете страни се договориха да работят по редица съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите, да имат обща стратегия за развитието на въздушния и морски транспорт и провеждат съвместни мероприятия.

Диян Димов посочи първите приоритетни цели.  „Първата е да постигнем синергията и да подпомогнем туризма. Идеята ни е пасажерите, които кацат на летището, да ползват пристанището като отправна точка за своите пътувания. Предстои добра година. Една от големите круизни компании ще открие сезона на 17 април с кораб с над 1500 пасажери, очакваме и други. Втората цел е да използваме контактите и опитът на г-н Кванте в съседна Турция, за да бъде осъществена линията между Бургас-Истанбул през Инеада“, каза Диян Димов.

Франк Кванте благодари на Димов и подчерта, че последните два месеца екипите на летището и пристанището са работили изключително ползотворно.

„Всеки старт има магия в себе си. Още на първата среща основна тема на нашите разговори беше реновираната програма за всички круизи, които ще стартират през следващата година. Ние като летище ще подпомогнем този процес. Абсолютно убеден съм, че това ще е стартът на нещо много голямо за туристическия бранш в целия регион. Смисълът на 21 век е да свържем цялата инфраструктура. Ще направим всичко възможно, за да подкрепим пристанище Бургас и да оказваме пълна подкрепа във всяко едно отношение.“, каза Кванте пред журналисти.

На церемонията присъства зам.-кметът по бюджет и финанси в Община Бургас Красимир Стойчев и ректорът на Бургаския свободен университет проф.дпн Галя Христозова.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати