Турагенции

Най-добрите дестинации за соло пътешествениците

   
Най-добрите дестинации за соло пътешествениците

При положение, че планирате да пътувате в следващите месеци сами, то може би е добре да знаете повече за възможностите, които предлага света. От всички дестинации, от Evening Standard се спират на десет, които определено има с какво да ни изненадат.

Канада

Планини? Плажове? Тундра? Езера? Всичко това може да се намери в Канада. Страната е добър избор за соло пътешествениците, тъй като те могат да посетят градове като Торонто, Монреал, Ванкувър и Онтарио, където може да се насладим, както на карането на ски, каяк, така и на хайкинг и културни забележителности.

 

Чили

Ако пътувате от запад на изток, ще видите от плажове до планини. Страната е смятана за една от най-сигурните в Южна Америка, но често там има и много силни земетресения.

Столицата Сантяго е идеална за соло пътешественици, с приятелски настроени хора и страхотна кухня.

Коста Рика

Не е случайност, че страната държи челното място сред най-щастливите от 140 изследвани държави. Сега нека добавим, че страната, подобно на Чили, е една от най-сигурните в региона, което я прави страхотен избор за туризъм. Ще може да видите различни животни – от слонове и маймуни, до папагали и тукани. Ще се насладите на плажове, вулкани, пещери и водопади.

Дания

 

Това е още една държава, която неизменно е в топ 10 на класациите по безопасност и щастие. Столицата Копенхаген е един от градовете с преимущество на велосипедите пред колите, или иначе казано с колело ще може да разгледате ботаническите градини, дворците и останалите забележителности на този красив град.

Германия

Страната разполага със страхотна инфраструктура и освен това е разположена централно в Европа, което означава, че е близо и до останалите развити европейски държави, в случай че планирате второ пътешествие.

Знаете ли, че в Германия има над 20 000 замъка? Е, ще ви отнеме доста време, за да обиколите дори и най-популярните. Не пропускайте да посетите и Берлин, който е един от най-бързо развиващите се градове в Европа.

Исландия

Това е друга държава, която може да посетите без притеснение, тъй като често е в челото на класацията Global Peace Index. Там определено има какво да се види – от пещери и вулкани, до гейзери, Синята лагуна и националния парк Thingvellir.

Ирландия

Почитателите на бирата могат да се отправят към Дъблин, където да посетят фабриката на Guinness. Страната е малка, тъй че за да я разгледате ще може да пътувате с градския транспорт. От изданието препоръчват плажовете и хубавата морска храна.

Нова Зеландия

 

Добре дошли във втората най-безопасна държава в света, според Global Peace Index.

В Нова Зеландия може да намерите всичко – невероятни острови, езера, фиорди, водопади, китове, ледници и др. И още един плюс – въпреки че е близо до Австралия, там няма смъртоносни змии и паяци.

Танзания

Сафари или плаж – какво ще изберете. Не се притеснявайте, въпреки че сте соло, можете да се присъедините към група за сафарито и дори да се настаните с непознат човек в стая, за да платите по-малко за почивката си.

Албания

Това е една от най-подценените дестинации за пътуващите сами хора. Там ще намерите невероятни плажове с кристално чисти води. Страната също така е близо и до Гърция, в случай, че искате да продължите ваканцията си. Най-доброто обаче оставихме за края на този материал – в Албания е доста евтино в сравнение с други популярни дестинации.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати