Транспорт

KLM и ITA Airways подписаха съвместно кодшеър споразумение

   
KLM  и ITA Airways подписаха съвместно кодшеър споразумение

Споразумението за споделяне дава възможност на KLM да обслужва повече италиански дестинации. 
KLM и италианската авиокомпания ITA Airways подписаха ново споразумение за споделяне на кодове. Споразумението ще позволи на пътниците да резервират билети на KLM до европейските дестинации на ITA, а клиентите на ITA - до европейските дестинации на KLM. Пътниците ще  бъдат улеснени и при трансферите на летище Fiumicino в Рим и Schiphol в Амстердам. Споразумението ще даде на клиентите на KLM достъп до повече дестинации в Италия и други дестинации на ITA в Югоизточна Европа.
Новото партньорството ще позволи на клиентите на KLM да резервират билети до осем нови дестинации в Южна Европа. Те ще могат да пътуват през Рим до Палермо, Реджо Калабрия, Бари, Бриндизи, Ламеция Терме и Триест в Италия, до Малта и до Тирана в Албания.
В момента KLM предлага 18 ежедневни полета между Амстердам и Милано, Торино, Генуа, Рим, Венеция, Флоренция, Болоня и Катания. С настъпилите промени, ще бъде възможно и прехвърляне на полети на ITA до тези дестинации.
„Сключването на споразумението между KLM и ITA Airways е много добра новина. То ще позволи на авиокомпаниите да работят заедно по европейските маршрути. Италия е важен пазар за нас в Европа, както за бизнес пътуващи, така и за туристи. Партньорства като това ни помагат да предоставяме възможно най-доброто обслужване на клиентите,“  заяви Питър Елберс,  президент и главен изпълнителен директор на KLM Royal Dutch Airlines.
Кодшеър споразумението ще даде повече достъп и на пътниците на ITA Airways до голям брой европейски дестинации, обслужвани от KLM, включително и дестинациите в Обединеното кралство и Скандинавия.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати