Новини Турагенции

Пулия е перфектното място за новогодишната вечер

   
Пулия е перфектното място за новогодишната вечер

Туроператорът “Дорис” организира екскурзия до Пулия в Италия за Нова година, съобщи за TravelNews Тодорка Енева, управител на компанията. Пътуването предлага невероятната възможност да посрещнете 2022 г. сред запленителна история, впечатляваща култура и вкусна традиционна италианска кухня.

Датата на заминаване е 27 декември 2021 г., а програмата ще продължи 6 нощувки/7 дни. Полетите ще бъдат осъществени с авиокомпанията RyanAir по линията София - Бари - София. Цените започват от 1489 лв. на човек с включени самолетни билети, летищни такси, ръчен багаж с размер 40/20/25 см , трансфери до хотела и летище, 6 нощувки в 4-звезден хотел в сърцето на Бари със закуска, медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19. Предвиден е и представител на български език от туроператора.

Към цената има и пешеходна обзорна обиколка на старата градска част на Бари. Тя несъмнено си заслужава, защото градът е центърът на италинската област Пулия и разкрива характерната на региона архитектура. Това е един от най-впечатляващите райони на Италия и интересът е много голям, каза Тодорка Енева. В Пулия са разположени и едни от най-интересните места в цяла Италия - столицата на региона Бари, атрактивното градче Полиняно а Маре, столицата на трулите Алберобело и бароковия шедьовър Лече.

Осемдневната програма включва посещение на повече от емблематичните места. На разходката в Бари туристите ще се потопят в идеалния баланс между историята и модерното. Центърът на града съчетава старовремската архитектура с най-новите иновации. Морските пейзажи, уживените улици, романтичната атмосфера и вкусната храна несъмнено ще привлекат всеки. Столицата на Пулия е разноцветна, красива и изпълнена с нови преживявания.

Друго интересно местенце е Матера,

който е част от световното културно наследство, под протекцията на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019, заедно с Пловдив. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т.н. „саси“, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в тези жилища не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране, на живеещите в пещерите, са предоставени съвременни апартаменти и къщи. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „мъртвия град“. „Мъртвият“ период продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели.

Перлата на Пулия несъмнено е Алберобело – приказната столица на Трулите. Това е едно от стоте най-красиви градчета в Италия. Трулите са емблематични за региона конусовидни къщички с почернели от времето покриви. Острите им върхове се виждат от километри, а красивите им бели основи контрастират живописно със зеленината на града.

Познат в цял свят като една от столиците на барока, италианският град Лече ще ви завладее едновременно с елегантност и добре запазената антична архитектура. Той е познат със своите топли и гостоприемни жители, които правят южняшкото преживяване съвсем автентично. Твърди се, че никъде няма да срещнете по-мили и отзивчиви хора от тези в малки градчета на Южна Италия. Лече е известен и с още нещо – майсторите, които изработват всякакви фигури и предмети от папиемаше. Това древно изкуство си има музей, в който да научите повече за него, а по магазинчетата ще видите всякакви сувенири.  

Пулия е позната с пленителната си история,  красивата си природа, топъл климат и с кристално чистото си море.

Дестинацията представлява интерес за хиляди туристи и предлага невероятна възможност човек да се наслади на живота “по италиански”. Регионът е идеалното място да се потопиш в средиземноморската атмосфера и да съчетаеш релакс, забавления и култура.

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати