Събития

Генуа е Eвропейска коледна столица

   
Генуа е Eвропейска коледна столица

Италианският град Генуа стана Европейска столица за Коледа 2022, съобщи БНР. Главният град на област Лигурия поделя влиятелното отличие, което се присъжда под патронажа на Европейския парламент, дружно с испанския град Сан Себастиан. Наградата е учредена през 2017-а година.

За Генуа това самопризнание има огромно значение за туризма. Описан като „ възвишен, издигащ се от морето, отразявайки слънчевата светлина на стотици сгради”, още от американския публицист Марк Твен, Генуа е неотразим град и в този момент посредством своите коледни базари, витрини, начинания и светлинни украси.

Не единствено това е оценено с единодушие от интернационалното жури - то заседава в Мадрид и изрази огромна благодарност „ за високото техническо равнище на показаните планове, за предложенията и уговорката за следване на европейските полезности на Коледа - миг със особено значение, в което се разкриват дълбоките полезности на интеграция, приемливост, съвкупно битие и мир, които са в центъра и в основата на европейския проект”.

Кметът на Генуа Марко Бучи е извънредно удовлетворен, че усилията на общината градът да е прелъстителен и за коледните празници са високо оценени.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати